Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2023 Patrimoni posa a disposició un nou espai públic per a la ciutat

Patrimoni posa a disposició un nou espai públic per a la ciutat

Patrimoni posa a disposició un nou espai públic per a la ciutat

L’arranjament del Fortí de Sant Jordi permetrà fer-hi tot tipus d’activitats a l’aire lliure
Patrimoni posa a disposició un nou espai públic per a la ciutat Foto: Tjerk van der Meulen.
21/03/2023

Aquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa el projecte d’arranjament del fortí de Sant Jordi, ubicat al passeig Rafael Casanova de la ciutat i que, fins a dia d’avui, ha estat tancat al públic. El projecte, que ja compta amb la redacció i ara s’ha licitat la part de l’execució, contempla l’adequació dels espais principals del monument com són l’accés exterior amb la rampa i el pont; el pati d’armes i el pas de ronda. 

El fortí és un baluard defensiu construït pels anglesos en el context de la Guerra de Successió per tal de cobrir la línia de la costa a la zona de la platja del Miracle. És del segle XVIII i actualment declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).  “L’objectiu principal d’aquest arranjament és el de posar en valor l’edifici i fer-ne un ús públic com a mirador de la ciutat i de la franja litoral de la ciutat” ha explicat el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, qui ha afegit “obrim un nou espai a la ciutat, amb múltiples usos a l’aire lliure”. El projecte també preveu la reforma de la pavimentació exterior d’accés, actuacions de millora de la vegetació tant dins al recinte com a l’entorn, d’enjardinament, així com la col·locació d’un aparca-bicis.   

Dins el Fortí, es reforçarà la porta i es faran les actuacions necessàries per a accedir amb seguretat al camí de ronda i mirador des del pati d’armes, amb baranes i passamans. A més, per tal de proporcionar ombra i lloc d’estada als visitants, es col·locaran tres pèrgoles al pati d’armes, així com tres bancs llargs. Per facilitar la relació entre el pas de ronda i l’espai de terrat, es preveu també una petita escala.  

Un altre element que contempla el projecte, serà l’enllumenat LED que acompanyarà les activitats nocturnes del monument i alhora el farà visible i més accessible. També es preveu facilitar la instal·lació d’un escenari desmuntable, junt amb les instal·lacions elèctriques i d’enllumenat, necessàries per al seu funcionament, muntatge i desmuntatge. Aquesta obra, ha finalitzat el conseller “serà, d’una banda, un nou equipament cultural a la ciutat i d’altra banda, un nou element patrimonial, mirador i espai d’interpretació del patrimoni defensiu de Tarragona”.   

El projecte tindrà un cost de 252.000 €, aproximadament.  

Consulteu els detalls de la licitació al Perfil de Contractant de l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta