Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2023 Tarraco Viva tanca la 25a edició com un festival consolidat que mira cap al futur

Tarraco Viva tanca la 25a edició com un festival consolidat que mira cap al futur

Tarraco Viva tanca la 25a edició com un festival consolidat que mira cap al futur

La recuperació dels jardins del Camp de Mart i el Recinte Firal marquen aquest any
21/05/2023

Tarraco Viva tanca la seva 25a edició amb l'aforament complet a la majoria d’actes. El festival s’ha allargat dues setmanes i, a falta de tancar les dades definitives d’assistència, s’ha tancat aquest diumenge a la tarda amb un gran seguiment d’aquelles propostes obertes i gratuïtes, que eren la gran majoria. En aquest sentit, l’organització i el director del festival, Magí Seritjol, apunten: “Tarraco Viva és un festival consolidat que mira cap al futur”. La recuperació de les activitats del Camp de Mart, que ha atret un nombrosíssim públic, i l’aforament exhaurit dels espectacles de recreació històrica del Recinte Firal han estat dos dels trets més destacats d’aquesta edició.  

L’organització afirma que “s’han augmentat significativament els públics del festival, tant els visitants locals com els de fora, i que ja s’ha superat totalment la pandèmia”. Això ho demostra el nivell d’assistència als actes, tant els dels caps de setmana com els dies entre setmana, amb activitats ampliades en aquesta edició. La gran majoria dels centenars d’actes s’han tancat amb aforament complet. ‘Gent de Tàrraco’, una nova proposta per apropar els personatges reals de l’antiga Tàrraco, ha estat, sens dubte, una de les activitats amb més poder d’atracció d’aquesta any, amb gairebé tots els passis completament exhaurits. La presència i organització d’una programació especial a la Necròpolis també ha fet especial aquesta edició de Tarraco Viva. 

Magí Seritjol descada, així mateix, l’atracció del programa especial que s’ha dut a terme al Port de Tarragona, amb la col·laboració del Museu del Port, amb un públic molt nombrós, tenint en compte que era la primera edició en què prenien part. Tota la proposta d’activitats als municipis veïns (Altafulla, Cambrils, Constantí, Reus i Vila-rodona) ha tingut molta acceptació i, segons Seritjol, ha servit “per apropar molts més públics al festival i referma i consolida la voluntat territorial de Tarraco Viva”. 

Pel que fa a la meteorologia, la programació ha seguit l’ordre previst en la majoria dels casos, exceptuant dues activitats del primer cap de setmana, que es van haver de suspendre a causa de la pluja. 

Un gran espectacle de recreació històrica a càrrec dels grups de reconstrucció Projecte Phoenix i Thaleia ha servit, aquest diumenge a la tarda, per posar el punt i final a la 25a edició de Tarraco Viva. Després d’una representació sobre com eren les reunions anuals dels Concilium de la Hispània Citerior a la capital, Tàrraco, Magí Seritjol, ha agraït a participants i col·laboradors, sobretot “per la seva entrega i l’esperit de col·laboració, sense els quals no es podria oferir una programació tan àmplia”. 

També ha agraït la feina del personal dels diferents departaments de l’Ajuntament de Tarragona, l’Àrea de Patrimoni Històric, Museu d’Història, Patronat de Turisme de TGN, Domini Públic, Servei de Neteja, Guàrdia Urbana, Brigada Municipal i Impremta Municipal. I també la col·laboració constant del Port de Tarragona, la Diputació de Tarragona, l’Associació de Càmpings de Tarragona, la Fundació Mútua Catalana i la Generalitat de Catalunya, a més d’un seguit d’empreses, associacions culturals i tots els museus de la ciutat. Tarraco Viva ja es prepara per la següent edició, el maig del 2024. 

Segells de reconeixement d'administració oberta