Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2023 Tarragona presenta la seva oferta turística amb el Grup de Ciutats Patrimoni i Paradores a Brussel·les

Tarragona presenta la seva oferta turística amb el Grup de Ciutats Patrimoni i Paradores a Brussel·les

Tarragona presenta la seva oferta turística amb el Grup de Ciutats Patrimoni i Paradores a Brussel·les

L'alcalde Pau Ricomà ha viatjat a la capital belga, on ha exercit la representació de la Presidència del GCPHE
27/04/2023

Tarragona ha presentat aquest dijous la seva oferta turística a Brussel·les, juntament amb el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE) i Paradores. 75 convidats del sector professional del turisme, agències, touroperadors i mitjans especialitzats han assistit a la reunió, en la qual l’alcalde de Tarragona i vicepresident tercer del GCPHE, Pau Ricomà, ha exercit la representació de la Presidència del GCPHE.

Ricomà ha assenyalat durant el seu discurs que representa “l'única Ciutat Patrimoni de la Humanitat de Catalunya i totes les ciutats que formen l’associació: el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat”. “Som un conjunt de ciutats excepcionals, autèntics museus a l'aire lliure, úniques al món” ha destacat el batlle tarragoní i vicepresident tercer del GCPHE. Finalment, Ricomà ha recordat que “La gastronomia, el patrimoni i la cultura són les principals demandes del viatger belga i aquí les 15 ciutats són líders a Europa i hi tenen molt a oferir”.

Juntament amb la delegació del Grup, ha participat a l’acte Alberto Antón Cortés, ambaixador d’Espanya a Bèlgica, com a amfitrió; Miguel Nombela López, conseller de Turisme de l’Ambaixada espanyola a Bèlgica; i Juan José González, director de vendes i distribució de Paradores L’acció ha estat organitzada en col·laboració amb Turespaña a través de l’Oficina Espanyola de Turisme a Bèlgica i s’emmarca en el pla anual del CCPHE i Paradores.

L'any passat van visitar Espanya 2,5 milions de turistes belgues, el 3,5% del total de turistes rebuts, que van realitzar una despesa de 3.092 milions d'euros (3,6% del total), fet que situa Bèlgica en el setè lloc tant com a mercat emissor de turistes com per la despesa realitzada. La mitjana de despesa per persona i dia van pujar a 1.234 i 137 euros, respectivament, mentre que l'estada mitjana es va situar en 9 nits.

Segells de reconeixement d'administració oberta