Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2023 'Veïns de Roma', una de les propostes educatives de Tarraco Viva 2023

'Veïns de Roma', una de les propostes educatives de Tarraco Viva 2023

'Veïns de Roma', una de les propostes educatives de Tarraco Viva 2023

La 25a edició del festival ha posat molt d’èmfasi en la vessant pedagògica
09/05/2023

Una de les línies estratègiques del festival Tarraco Viva són els joves i els infants en l’àmbit educatiu i enguany, en la 25a edició, l’organització ha volgut posar-hi un especial èmfasi i donar un impuls important en aquest àmbit. I ho fa amb noves activitats i col·laboracions amb instituts i escoles, que es destaquen a continuació. Avui mateix a les 12h del migdia a la sala d’actes de l’Institut Vidal i Barraquer es durà a terme la recreació històrica Veïns de Roma, una activitat dirigida a alumnes de Batxillerat i Cicles formatius, que té l’objectiu de fomentar l’interès dels joves pel llegat històric de la cultura romana, tot utilitzant l’estratègia de la recreació històrica pròpia del festival com una eina de divulgació de la història.  

Divendres durant tot el matí al conjunt monumental de Centcelles, a Constantí s’oferirà Ludi Constantinenses, amb una trobada de més de 200 alumnes de 4t d’ESO d’onze centres educatius del Tarragonès, el Baix Camp i el Montsià es trobaran per compartir un espai amb l’assignatura de Llatí com a protagonista. També divendres al matí, des de la Vil·la romana de la Llosa de Cambrils, es farà l’activitat La llosa amb nous ulls, on uns 15 alumnes de 2n de BAT de l’Institut Cambrils faran de recreadors; uns altres 20 de 4t d’ESO de Llatí faran el taller de jocs romans i uns 75 alumnes de 1r d’ESO hi assistiran com a públic.

Una de les apostes més importants del programa educatiu i social del festival és una activitat dirigida a alumnes de segon cicle d’ESO i Batxillerat: una jornada educativa per gaudir del món clàssic, amb una activitat educativa al Passeig Arqueològic i l’Amfiteatre i, posteriorment, a l’auditori del Camp de Mart, amb recreacions i espectacles. Congregarà més de 850 alumnes d’una trentena d’instituts d’arreu de Catalunya i es realitzarà el divendres 19 de maig durant tot el dia per diversos espais patrimonials com el Passeig Arqueològic, l’Amfiteatre o el Teatre Auditori del Camp de Mart.

I els nens i nenes també podran viure Tarraco Viva en família amb nombroses activitats, de les que en destaquem el diumenge 21 de maig amb Matins en família que es durà a terme als jardins del Camp de Mart i com a novetat d’enguany, organitzat conjuntament amb el Pla Educatiu d’Entorn de Tarragona i la Xarxa de Centres Cívics, és que els més petits també gaudeixin de les recreacions històriques a través de tallers i activitats a l’aire lliure.

A banda d’aquests elements destacables del programa educatiu i social de Tarraco Viva, també hi ha nombroses activitats per atraure l’interès dels més joves. Com per exemple, Llegim Plaute, del club de lectura-taller de la Biblioteca Pública de Tarragona (diumenge 20 de maig, d’11 a 18 h) o una jornada d’activitats a la Biblioteca Pública Pepita Ferrer de Torreforta (dimecres 10 de maig a partir de les 17.30 h. 

Segells de reconeixement d'administració oberta