Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2024 La crida de l'Aigua del Carme, en unes jornades

La crida de l'Aigua del Carme, en unes jornades

La crida de l'Aigua del Carme, en unes jornades

23/05/2024

La crida feta a través de les xarxes socials municipals i en concret des de la Biblioteca Hemeroteca per a fer partícips tarragonins i tarragonines de les seves anècdotes entorn aquesta beguda tarragonina es trasllada ara, entre finals de maig i primers de juny, en una sèrie d’activitats dins la sisena edició del Cicle Patrimoni.
D'una banda, dimarts 28 de maig hi haurà una conferència a càrrec de la historiadora Mercè Gras, amb el títol 'L’Aigua del Carme a Tarragona, un remei amb una llarga història'. Seguidament, dijous 30 de maig, una altra xerrada per part d’Assumpció Huertas, professora de Comunicació de la URV, que parlarà sobre Aigua del Carme: la marca i l’estratègia publicitària que ens transporten a una altra època; i aquell mateix dia es podrà veure exposada una mostra de publicitat de la marca.
A partir de dimecres 5 de juny, dins el cicle 'Quan els objectes parlen', s’exposarà el cartell com a peça del mes i finalment, divendres 7 de juny es farà una visita comentada als espais de l’Aigua del Carme de la ciutat, en principi en dues sessions.

La història

L’Aigua del Carme comença a fabricar-se a Tarragona de la mà dels monjos Carmelites Descalços el 1909 tot i que l’elaboració del licor té l’origen a França el 1611. S’anunciava com un remei per a tot tipus d’indisposicions, marejos i indigestions que es venia a les farmàcies i es guardava a la farmaciola de les cases. Una barreja d’herbes amb un elevat grau d’alcohol, que prenien fins i tot els nens i nenes, diluïda en un terròs de sucre. Considerada una aigua miraculosa, va ser un dels remeis més populars del moment, que durant dècades es va utilitzar per curar tots els mals, i fins i tot, es va exportar a fora.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta