Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2024 Presentació del documental "Ingeniería romana - Puertos"

Presentació del documental "Ingeniería romana - Puertos"

Presentació del documental "Ingeniería romana - Puertos"

El capítol gira a l’entorn de com eren els ports marítims romans en ciutats com Tàrraco
Presentació del documental "Ingeniería romana - Puertos" La presentació ha tingut lloc al Teatre Tarragona. Foto: Joan Carles Borrachero.
10/07/2024

Avui s’ha presentat el documental Ingenería Romana – Puertos I, realitzat per empresa Digivision, amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, el Port i la Diputació i que emet rtve. L’acte l’ha presidit l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui ha estat acompanyat per la directora de TV2, Laura Folguera, i els responsables de Digivision, Antonio Muñiz i Angel Arenas; així com el president del Port de Tarragona, Saül Garreta.

El capítol gira a l’entorn de com eren els ports marítims romans en ciutats com Tàrraco (Tarragona), Emporiae (Empúries), Oiasso (Irún), Malacca (Màlaga) i Cartago Nova (Cartagena), així com el port fluvial de Caesaraugusta (Saragossa); i es fa a través de reconstruccions virtuals, en la línia d’altres projectes de Digivision ja emesos.

Als parlaments l’alcalde ha volgut “agrair que l’empresa Digivision i els seus projectes, tant Ingeniería Romana com Imageen, sempre hagin tingut Tarragona com un referent”. A la presentació d’avui, Viñuales ha volgut reiterar que “una vegada més, compten amb el màxim rigor i estudi històric; alhora que aconsegueixen difondre d’una manera planera i que arriba a tothom, moments de vegades difícils d’explicar de la història”. L’alcalde de la ciutat ha agraït també el compromís de rtve des del primer dia, així com, en el cas d’avui, el del Port de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta