Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2024 Recepció del Papa Francesc a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Recepció del Papa Francesc a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat

Recepció del Papa Francesc a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat

El Pontífex ha demanat a Rubén Viñuales i la resta d'alcaldes que continuïn posant en valor les lliçons de la història i justícia que transmet el llegat monumental
Recepció del Papa Francesc a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat Foto: Vatican Media.
13/04/2024

El Papa Francesc ha rebut en audiència privada als alcaldes i alcaldesses del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb motiu del 30è aniversari de la seva creació. El Papa ha agraït la tasca feta i ha demanat a les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat que continuïn traient profit de les lliçons de la història i justícia que transmet el llegat monumental, tant en l’actualitat com de cara a les generacions futures. “És una gran responsabilitat, però també una bonica vocació” i ha afegit: “El nostre interès per al patrimoni no pot quedar-se en l’àmbit artístic-cultural, sinó que ha de portar una perspectiva més àmplia, acollint la integritat de la persona que rep aquest llegat i dels pobles que els l’han transmès”. El Papa ha subratllat que “les situacions històriques —amb les seves llums i ombres— ens parlen d’homes i dones reals, de sentiments autèntics, que han de ser per nosaltres lliçons de vida per damunt de peces de museu”.

Des de Roma, l’alcalde de Tarragona i vicepresident tercer del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, Rubén Viñuales, ha valorat molt positivament l’audiència, que defineix com a “una gran oportunitat de projecció per a totes les ciutats integrants, inclosa Tarragona, en un any clau, el del 30è aniversari del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat”.

Segells de reconeixement d'administració oberta