Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2024 Tarragona celebra el Dia internacional dels Arxius amb la presentació de dos projectes

Tarragona celebra el Dia internacional dels Arxius amb la presentació de dos projectes

Tarragona celebra el Dia internacional dels Arxius amb la presentació de dos projectes

Es tracta de 'Redescobrint espais històrics' i 'Passejades amb història'
11/06/2024

L’Ajuntament de Tarragona, a través del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, se suma a la celebració del Dia Internacional dels Arxius, que correspon al 9 de juny, amb la presentació de dos projectes dedicats a la preservació i difusió de la memòria històrica i el patrimoni documental, cultural i arquitectònic. La presentació es farà demà dimecres 12 de juny a les 19h a la seu de l’Arxiu.

El primer projecte és Redescobrint espais històrics. Una iniciativa en línia que posa a disposició del públic una sèrie de fitxes tècniques de diversos edificis i espais emblemàtics de la nostra ciutat. Aquest recurs digital estarà disponible a través la pàgina web de L’Arxiu i ha estat creat amb l’objectiu de facilitar informació detallada i rigorosa sobre el patrimoni arquitectònic, monumental i urbà de la ciutat.

El segon projecte que es presentarà és Passejades amb història, una activitat iniciada l’any 2018 per donar a conèixer diferents indrets de la ciutat i el seu patrimoni, tot resseguint l'espai urbà i mostrant detalls que sovint passen desapercebuts. Les visites es complementaran amb la publicació d’un fullet informatiu, que en aquesta ocasió serà Vestigis de la Guerra Civil a Tarragona.

Els dos projectes, coordinats per l’arquitecte Ramon Aloguín, reafirmen el compromís de L’Arxiu amb la ciutat, la difusió i la facilitat d’accés a la informació.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta