Esteu aquí: Inici Salut Prevenció de les Addiccions Prevenció de les addiccions

Prevenció de les addiccions

L'Ajuntament de Tarragona, posa a l'abast de tothom, de forma totalment confidencial, un servei d'informació, assessorament i orientació sobre drogues. Si teniu dubtes, truqueu-hi.

A més podreu informar-vos de les diferents campanyes de prevenció que, de forma periòdica, es realitzen amb diferents col·lectius.

Informació i orientació sobre drogues

Es tracta d'un servei telefònic a disposició de tothom que tingui un dubte o problema relacionat amb substàncies, tant en l'àmbit personal com professional. Aquest servei, a més d'oferir orientació i assessorament, i si s'escau derivació a altres recursos, es pot complementar amb entrevistes personals i confidencials.Truqueu al telèfon 977 224 414.

Programa d'escolta i intercanvi per a adolescents

El programa està adreçat a adolescents i joves, que presenten un consum problemàtic de substàncies que provoca l'alteració de diferent parcel·les de la seva vida (estudis, família, amistats ...). Es desenvolupa mitjançant entrevistes individuals als adolescents i a les seves famílies. La intervenció pot tenir una durada de tres a sis mesos, contemplant el perllongament si s'escau. El telèfon de contacte és el 977 244 414

Tallers per a famílies

Tot i que la relació pares-fills ha canviat molt, el rol tradicional de la família com a educadora i transmissora d'hàbits i estils de vida saludables és un element bàsic per a la prevenció. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'ofereixen tallers participatius per a mares i pares sobre el paper preventiu de la família, amb l'objectiu de donar eines per abordar el tema drogues en la relació amb els fills.

Espai d'informació i orientació itinerant per a adolescents i joves: Espai jove de salut

És un espai d'informació i orientació itinerant, per a adolescents i joves que es desenvolupa en contextos no formals. Si intervé en terme relacionats amb la salut (alimentació, sexualitat, afectivitats, VIH-Sida, drogues i violència de gènere). Es fan accions com ara: rutes de promoció de la salut amb educadors de carrer, tallers preventius per a col·lectius vulnerables, i dinamitzacions entorn de dies mundials relacionats amb la salut.

Programa de formació: Joves promotors de salut

És un programa on es formen joves, entre 17 i 25 anys, en diferents temes relacionats en salut. Són formacions de 20 hores, concentrades en un cap de setmana, complementant-ho al llarg de l'any amb formacions específiques. Pretén dotar els joves d'eines per a gestionar la pròpia salut i que, alhora, siguin transmissors d'aquests coneixements entre el seu grup d'iguals i altres joves. La formació inclou temes de: sexualitat, alimentació, prevenció de drogues, dinàmiques grupals, habilitats socials, reanimació cardi pulmonar, etc. Si esteu interessats a participar-hi, podeu trucar al telèfon 977 244 414.

Programa adreçat a les escoles: L'aventura de la vida

Es tracta d'un programa adreçat a les escoles d'educació primària (de 8 a 12 anys) on, mitjançant un àlbum de cromos, es treballen habilitats per a la vida. Té com a objectiu fomentar actituds fermes davant les conductes que comporten un risc per a la salut, com ara l'ús de drogues, a partir del treball de l'autoestima, la presa de decisions i les habilitats socials dels infants. Es complementa amb la formació del professorat i de les famílies. Les escoles interessades en la seva implementació, poden trucar al telèfon 977 244 414.

Programa de continuïtat a secundària: Reprenem-ho

Es tracta d'un programa de continuïtat a secundària (de 14 a 17 anys) del programa "L'aventura de la vida", on es treballa, fonamentalment, l'alcohol. Està adreçat a alumnes de tercer i quart de la ESO i té com a objectius que els adolescents disposin d'una informació objectiva, i desenvolupin els valors i les habilitats necessàries per decidir de forma raonada i autònoma en relació al consum de drogues, adoptant estils de vida saludables. Els centres interessats a implementar-ho, poden contactar mitjançant el telèfon 977 244 414.

Segells de reconeixement d'administració oberta