Esteu aquí: Inici Salut Notícies Prevenció de les addiccions Tarragona participa en el I Fòrum Internacional de les ciutats amb nits saludables a Coïmbra

Tarragona participa en el I Fòrum Internacional de les ciutats amb nits saludables a Coïmbra

Tarragona participa en el I Fòrum Internacional de les ciutats amb nits saludables a Coïmbra

El projecte Plataforma Nits Q es presenta com a exemple de treball comunitari i en xarxa
26/05/2016


La ciutat de Coïmbra ha celebrat el I Fòrum Internacional de les ciutats amb nits saludables. Tarragona, juntament amb París, hi han estat convidades a presentar els seus programes de Nits Saludables i de Qualitat. La trobada, celebrada del 4 al 6 de maig, ha estat organitzada pel Departament de Salut i Psiquiatria, el Centre per a la Prevenció i Tractament del Trauma Psicogen (CPTTP) i l'Institut Europeu per a l'Estudi de Factors de Risc (IREFREA-Portugal) i ha comptat amb la participació d'experts, institucions de referència i investigadors.

Representants municipals de Tarragona van presentar el projecte Plataforma NitsQ en la sessió plenària sobre Polítiques i Pràctiques preventives a les ciutats. La iniciativa tarragonina va ser ben acollida, ja que la ciutat de Coïmbra, amb similar nombre d'habitants i característiques que Tarragona, vol començar a desenvolupar el programa de Nits Saludables i de Qualitat. En una sessió posterior, es va presentar l'experiència de la ciutat a tècnics i regidors de l'ajuntament de ciutat portuguesa i es va acordar establir un conveni de col·laboració per desplegar accions comunitàries i de promoció de la salut i la seguretat en l'oci nocturn.

Tarragona és la primera ciutat de Catalunya que compta amb el distintiu Q de festa!, per les seves festes populars, i durant el Fòrum es va explicar com es poden adaptar els criteris bàsics del distintiu als grans esdeveniments populars de pobles i ciutats. La peça clau d'implementar el distintiu en aquests contexts populars és el treball conjunt entre el sector privat i els ens públics, per tal d'aconseguir l'ampliació i el desenvolupament de la consciència ciutadana sobre la necessitat de tenir una cultura responsable en les festes.

L'experiència de la tasca feta a Tarragona, ha permès presentar en el Fòrum una fórmula de treball per encarar les accions comunitàries en l'oci nocturn:
• S+S=Q
• Q=D+D
Si creiem que la Salut i la Seguretat són sinònim de Qualitat, les nostres nits de qualitat haurien de ser un Dret dels que surten i un Deure dels organitzadors, sector privat i administracions públiques.


 

Segells de reconeixement d'administració oberta