Esteu aquí: Inici Salut Notícies Prevenció de les addiccions Tarragona participa en el projecte YOUTH IN EUROPE de prevenció i salut per adolescents de 15-16 anys

Tarragona participa en el projecte YOUTH IN EUROPE de prevenció i salut per adolescents de 15-16 anys

Tarragona participa en el projecte YOUTH IN EUROPE de prevenció i salut per adolescents de 15-16 anys

07/05/2015

 

L’Ajuntament de Tarragona, a través del Servei de Prevenció de les Addiccions i el Centre d’Informació Europe Direct, ha aconseguit una beca de 6.000 euros pel desenvolupament d’un projecte de prevenció primària entre adolescents de 15-16 anys per disminuir els usos d’alcohol i altres substàncies en aquestes edats.

Youth in Europe (Joventut a Europa) és un projecte emmarcat dins d’Erasmus+, un programa europeu que concedeix beques per la implementació de projectes amb altres països europeus fins al 2020. Els àmbits d’actuació són l’educació, l’aprenentatge, la joventut i l’esport, i l’objectiu és crear una estratègia conjunta per fer front als canvis socioeconòmics i impulsar l’ocupació, la igualtat social i la inclusió.

A través d’una metodologia innovadora i comunitària el projecte té com a principals objectius: augmentar el coneixement en com reduir l’ús de substàncies entre els i les adolescents d’Europa, crear una aliança europea en el treball preventiu i incrementar els factors de protecció i disminuir els factors de risc per l’ús de substàncies.

El projecte YiE (Joventut a Europa) està coordinat pel Centre d'Investigacions i Anàlisis Socials (ICSRA) d’Islàndia i en formen part vuit països de la Unió Europea: Malta, Turquia, França, Portugal, Espanya, Lituània, Itàlia i Grècia, des de les seves administracions locals i departaments de joventut.

Segells de reconeixement d'administració oberta