Esteu aquí: Inici Salut Notícies Prevenció de les addiccions Tarragona presenta el projecte Youth in Europe a Xile

Tarragona presenta el projecte Youth in Europe a Xile

Tarragona presenta el projecte Youth in Europe a Xile

En el marc del Seminari "Niños y adolescentes libres de alcohol y drogas", l'Ajuntament ha estat convidat com a exemple de bona pràctica per la seva tasca en la prevenció de les addiccions
25/08/2017

L'experiència de Tarragona en la prevenció de les addiccions entre adolescents s'ha presentat aquesta setmana al Seminari "Niños y adolescentes libres de alcohol y drogas" a Santiago de Xile. El Servei Municipal de Prevenció de les Addicions de l'Ajuntament de Tarragona ha estat convidat a participar en les jornades per exposar la tasca feta a la ciutat a través del projecte "Youth in Europe". La presentació ha anat a càrrec de la responsable del Servei, Patrícia Ros, davant un auditori de prop de 1.000 persones, totes elles professionals en l'àmbit de l'atenció a la infància i a l'adolescència.

El Seminari organitzat per la Sociedad Chilena de Pediatría, la Sociedad de Neurología, Psiquiatría i Neurocirugía i la Socieedad de Psiquiatría y Neurología de la Infancia y Adolescencia ha reunit les millors pràctiques sobre prevenció de consum de substàncies en nens i adolescents per a orientar la implementació de programes preventius eficaços a Xile. El programa Youth in Europe ha estat presentat com a eina eficaç en la prevenció i, juntament amb l'experiència tarragonina, s'han presentat els resultats del projecte a Islàndia i el procés iniciat per expandir el programa a altres països i cultures.

L'Ajuntament de Tarragona, a través del Servei de Prevenció de les Addiccions i el Centre d'Informació Europe Direct, està realitzant aquest projecte de prevenció primària entre adolescents de 15-16 anys per disminuir els usos d'alcohol i altres substàncies en aquestes edats. Youth in Europe (Joventut a Europa) és un projecte emmarcat dins d'Erasmus+, un programa europeu que concedeix beques per la implementació de projectes entre països europeus fins al 2020. Els àmbits d'actuació són l'educació, l'aprenentatge, la joventut i l'esport, i l'objectiu és crear una estratègia conjunta per fer front als canvis socioeconòmics i impulsar l'ocupació, la igualtat social i la inclusió. A través d'una metodologia innovadora i comunitària el projecte té com a principals objectius: augmentar el coneixement en com reduir l'ús de substàncies entre els i les adolescents d'Europa, crear una aliança europea en el treball preventiu, incrementar els factors de protecció i disminuir els factors de risc.

Segells de reconeixement d'administració oberta