Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2009 El programa "Tarragona Camina" celebra aquest dimecres el primer aniversari

El programa "Tarragona Camina" celebra aquest dimecres el primer aniversari

El programa "Tarragona Camina" celebra aquest dimecres el primer aniversari

Usuaris de les Àrees Bàsiques de Salut es troben un cop a la setmana per participar en aquest programa comunitari d'exercici físic moderat
25/11/2009

 
Aquest dimecres 25 de novembre, a les 10 h, prop d’uns 200 pacients de totes les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) que l’Institut Català de la Salut (ICS) té a Tarragona, Salou i el Morell, celebraran l’aniversari del “Tarragona Camina”, un programa comunitari d’exercici físic moderat. Els gairebé 200 ciutadans començaran a caminar a les 10 h des de l’estació d’autobusos en direcció a la Rambla Nova, per on pujaran fins el Balcó del Mediterrani per arribar, finalment, a l’Ajuntament, on la regidora de Salut, Carme Crespo, els rebrà al Pati Jaume I i a on es farà un esmorzar saludable, amb fruita i entrepans.
 
El 5 de novembre de 2008 l’alcalde de Tarragona va donar el tret de sortida al programa “Anem a caminar “ de les sis ABS de l’ICS de Tarragona, amb una caminada que va sortir del CAP Jaume I. A llarg d’un any, grups de caminadors s’ han trobat un cop a la setmana per recórrer els seus barris i fer salut, acompanyats per infermeres. Els responsables de les ABS fan un seguiment de l’estat de salut de tots els participants tenint en compte variables com l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics. L’"Anem a Caminar", que és el nom inicial del programa, va estar premiat al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària gràcies als resultats en la millora de l’estat de salut de la població i a la originalitat del projecte.
 
L’objectiu principal d’aquest programa és promoure l’activitat física en l’àmbit comunitari com a benefici per a la salut del ciutadà. Amb la pràctica habitual de caminar s’assoleix una disminució de la tensió arterial, de la massa corporal, dels nivells de colesterol i els triglicèrids, reduint així el risc de patir malalties cardiovasculars. També afavoreix aspectes relacionats amb la salut mental, com la promoció de les relacions socials, i contribueix a conscienciar la població de la importància de la pràctica d’exercici físic de forma regular. Totes les persones interessades poden adreçar-se a la seva infermera de referència del Centre de Salut, que els facilitarà tota la informació.

Segells de reconeixement d'administració oberta