Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2010 Tarragona va acollir els dies 15 i 16 d’abril el seminari europeu del projecte Democràcia, Ciutats i Drogues (DC&D)

Tarragona va acollir els dies 15 i 16 d’abril el seminari europeu del projecte Democràcia, Ciutats i Drogues (DC&D)

Tarragona va acollir els dies 15 i 16 d’abril el seminari europeu del projecte Democràcia, Ciutats i Drogues (DC&D)

Els dies 15 i 16 d’abril la ciutat va rebre uns vuitanta representants de diferents ciutats i entitats que es dediquen a l’àmbit de la prevenció i el tractament de les drogodependències
Tarragona va acollir els dies 15 i 16 d’abril el seminari europeu del projecte Democràcia, Ciutats i Drogues (DC&D)  Reunió DC&D any 2010
12/04/2010

 

Tarragona va acollir, els dies 15 i 16 d’abril el seminari europeu del projecte Democràcia, Ciutats i Drogues ( DC&D), coordinat pel Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana, que va tenir lloc a la Facultat de Jurídiques del Campus Catalunya.
 
Aquest Fòrum és un conjunt de 300 ciutats i organitzacions europees involucrades en 7 xarxes europees de societat civil. Té com a objectiu donar suport a la creació de respostes locals integradors al fenomen de les drogues i crear una xarxa sostenible d’intercanvi de coneixements, suposant un enriquiment en realitzar un treball als diferents territoris.
 
Durant dos dies, al voltant de vuitanta representants de diferents ciutats i ONG’s, dedicats a l’àmbit de la prevenció i el tractament de les drogodependències, varen debatre i intercanviaren experiències. organitzats en quatre grups de treball: Nit Segura, Joves, Tractament de Drogues, i Educació per a la Salut.
 
 
La Regiduria de Salut de l’Ajuntament de Tarragona és membre actiu, des de l’any 2006, en el grup Nit Segura, havent presentat, en diverses trobades europees, l’experiència participativa de Plataforma Nits Q. (Plataforma que aplega els agents i entitats involucrades en l’oci nocturn de la ciutat, amb l’objectiu d’aconseguir entorns més segurs, saludables i de qualitat per a tothom).
 
Aquest grup europeu permet l’intercanvi d’informació, d’experiències que els diferents països i ciutats estan portant a terme, esbrinant entre tots el que funciona i el que no. Després de l’intercanvi s’editen guies de bones pràctiques. En l’anterior edició del DC&D I (2005-2008) es va editar la guia de bones pràctiques en l’oci nocturn. En aquesta edició DC&D II (2008-2011) s’està elaborant una guia de bones pràctiques per tal d’avaluar els projectes que s’estan duent a terme en les diferents ciutats europees. Concretament a Tarragona és el Departament d’Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili qui està realitzant l’avaluació de la Plataforma Nits Q i de les seves accions.
 
La participació en aquesta Xarxa Europea, així com en d’altres a nivell nacional, es corresponen amb el desig de la conselleria, de cercar la màxima qualitat en el treball comunitari en salut.
 

Per més informació sobre les conclusions d’aquesta trobada europea podeu accedir al següent link DC&D Tarragona 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta