Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2011 Tarragona presentarà la plataforma NitsQ a Viena

Tarragona presentarà la plataforma NitsQ a Viena

Tarragona presentarà la plataforma NitsQ a Viena

El projecte europeu Democracy, Cities and Drugs reconeix com a bona pràctica l’experiència tarragonina
23/02/2011

Els propers 23 24 i 25 de febrer, se celebra en Viena la conferència New Challenges New Solutions, com a punt final del projecte europeu Democracy, Cities and Drugs II (2008-2011). Aquest projecte és l’aliança de 300 ciutats i organitzacions europees que tenen com a objectiu donar suport a la creació de respostes locals integradores al fenomen de les drogues i crear una xarxa sostenible d’intercanvi de coneixements.

L’Ajuntament de Tarragona és membre d’aquesta xarxa europea des de 2006 i ha participat activament en els diferents intercanvis des dels Departaments de Salut i Seguretat. Concretament, l’equip de prevenció de drogodependències és l’encarregat de la coordinació de la Plataforma Nits Q, que aplega els agents i entitats involucrades en l’oci nocturn de la ciutat, amb l’objectiu d’aconseguir entorns més segurs, saludables i de qualitat per a tothom.

L’exemple del treball participatiu de la Plataforma, que intenta aconseguir una convivència harmònica en l’oci nocturn, ha cridat l’atenció del grup europeu, que ha convidat la ciutat de Tarragona perquè expliqui el seu projecte dins l’epígraf "Bones pràctiques per a una  bona convivència". S’explicarà la campanya de convivència entre els que surten de festa i el descans del veïnat, que ara, amb la nova llei del tabac, torna a estar en plena vigència, i també els nous projectes que tenen a veure amb la qualitat de l’oci nocturn de la ciutat i que apleguen grups juvenils preocupats per a la salut dels seus iguals.

L’ús de les drogues ha esdevingut inherent a les nostres vides i el nostre lleure. El nombre de substàncies utilitzades per a estimular la imaginació, amplificar les capacitats físiques o mentals, incrementar la diversió i descobrir nous plaers, creix cada dia. Entenent aquesta premissa, l’objectiu de la Plataforma és crear els mecanismes adequats per tal d’ajudar a una millor gestió dels plaers dels que surten de festa, per tal de que s’adoptin conductes que promoguin la salut i previnguin riscos innecessaris.

Més informació de la conferència:

Segells de reconeixement d’administració oberta