Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2013 Divendres 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

Divendres 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

Divendres 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

Amb aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona organitza una jornada de donació de sang en col·laboració amb el Banc de Sang i de Teixits de Tarragona. Si voleu donar, podeu acudir al Pati Jaume I del Palau Municipal de 10 a 14 h.
12/06/2013

Vine a donar, ho portes a la sang!

Amb aquest lema, el 14 de juny se celebra a Catalunya el dia Mundial del Donant de Sang, en reconeixement als donants de sang voluntaris no remunerats; la seva generositat permet salvar la vida de milions de persones i millorar l'esperança i la qualitat de vida d'els qui sofreixen malalties.

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat, i el que para tu és només un moment, per a moltes persones pot suposar la vida. A més, cada donació pot ajudar fins a tres malalts diferents.

La necessitat de sang és constant ja que cada dia fan falta 1.000 donacions a Catalunya. La donació no ha d'estar vinculada a situacions de tragèdia o d'emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual en les nostres vides. Només donant sang amb regularitat, disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc.

Els homes poden donar sang fins a 4 vegades l'any i les dones 3, sempre que es respecti l'interval mínim de dos mesos entre donacions.

Segells de reconeixement d'administració oberta