Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2013 Dilluns 22 d'abril tindrà lloc una xerrada informativa: “Dolor al pit ? Actua ràpid !”

Dilluns 22 d'abril tindrà lloc una xerrada informativa: “Dolor al pit ? Actua ràpid !”

Dilluns 22 d'abril tindrà lloc una xerrada informativa: “Dolor al pit ? Actua ràpid !”

S'engloba en el context de la campanya “Els segons compten” , que té el suport del departament de Salut de la Generalitat i el ministeri de Sanitat i busca difondre els símptomes que poden derivar en un atac de cor i reconduir els possibles afectats al telèfon d’emergències 112.
19/04/2013

 

La xerrada tindrà lloc el proper dilluns 22 d'abril a les 18:00 hores a la sala d'actes de l'IMET, av. Ramón y Cajal, 70.

El ponent serà el doctor Ander Reguiro, cardiòleg adjunt de l'Hospital Clínic de Barcelona, i responsable de la campanya “Els segons compten”.

Els objectius d'aquesta campanya són:

  1. Millorar els resultats de salut de les 6.500 persones que cada any pateixen un infart a Catalunya.
  2. Motivar les trucades al 112 al primer símptoma i/o sospita de patir un infart, ja que és el servei que actua de manera més ràpida i eficient davant els casos d’infart.

 

El projecte de conscienciació s’està posant en marxa de manera simultània a 10 països europeus –França, Espanya, Itàlia, Portugal, Grècia, Romania, Sèrbia, Bulgària, Turquia i Egipte– a través de les seves diferents societats nacionals de cardiologia que s’encarreguen de la seva implementació, i es tracta d’una iniciativa europea liderada per l’associació “Stent for Life” amb el recolzament de l’Associació Europea d’Intervencionisme Cardiovascular Percutani (EAPCI), la Societat Europea de Cardiologia (ESC) i EuroPCR.

L’Ajuntament de Tarragona s’ha adherit a la campanya fent-ne difusió. Cal destacar que des de el servei de Salut Escolar es porta a terme el programa de SVB ( Suport Vital Bàsic) a les escoles.

Segells de reconeixement d'administració oberta