Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2013 Tarragona participa a la conferència internacional “Nilghts 2013 – Health Pleasure And Community”

Tarragona participa a la conferència internacional “Nilghts 2013 – Health Pleasure And Community”

Tarragona participa a la conferència internacional “Nilghts 2013 – Health Pleasure And Community”

El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, presenta demà el projecte d’oci nocturn Plataforma NitsQ
26/09/2013

 

Demà divendres, 27 de setembre, el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, presentarà a Pàdua el projecte Plataforma Nits Q i el grup d'agents de salut juvenils Komando Nits Q, en el marc de la primera conferència internacional, Nights 2013, organitzada pel grup europeu NEWIP, del que l'Ajuntament en forma part des de l'any 2007. En aquesta trobada es debatran temes relacionats amb l'oci nocturn, la prevenció de les conductes de risc associades al consum de substàncies, la conducció i les conductes sexuals.

L'objectiu de Nights 2013 és millorar la qualitat de l'oci nocturn i millorar també el benestar dels que surten de festa. Aquesta conferència internacional va dirigida a tots els professionals i persones claus involucrades en els escenaris nocturns: professionals i propietaris de locals i discoteques, organitzadors i promotors d'esdeveniments, voluntaris, tècnics de promoció de la salut, científics, polítics, joves i estudiants. La conferència, que se celebra a la Universitat de Pàdua, incorpora múltiples i noves modalitats de comunicació com tallers, xerrades, presentacions multimèdia, taules rodones, etc. L'Ajuntament de Tarragona, representat pel tinent d’alcalde presentarà els vídeos que s'han realitzat del projecte Plataforma Nits Q, nits de qualitat a Tarragona, i el del grup Komando Nits Q, un grup de joves voluntaris que ajuden a una millor gestió dels plaers als que surten de festa en les nits tarragonines.

Enllaços als vídeos de la Plataforma: vimeo.com/56618660 i de Komando Nits Q: vimeo.com/55877609

La Plataforma Nits Q


Plataforma Nits Q és un espai de debat i diàleg que aplega a tots els agents involucrats en el món de l'oci nocturn de la ciutat per treballar conjuntament amb l'objectiu d'aconseguir entorns més segurs, saludables i de qualitat per a tothom. Hi participen activament, a més dels propietaris de 27 locals d'oci nocturn, els cossos de seguretat (Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra), l'Associació de Músics de Tarragona, la Federació d’Associacions de Veïns Segle XXI, el Servei d'Urgències de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, els tècnics municipal del Servei de Prevenció de Drogodependències i les Conselleries de l'Àrea de Serveis a la Persona, Seguretat Ciutadana i Turisme.

Després de 5 anys de treball continuat, la Plataforma es situa com a òrgan consultiu i participatiu capdavanter, no només arreu de Catalunya, sinó també a nivell europeu on també es participa activament en els diferents seminaris que es celebren cada any en el marc del projecte NEWIP. Una de les seves propostes més innovadores: el grup Komando Nits Q, es també pioner en la manera de treballar "in situ" i "en moviment" tant pels locals que formen part de la Plataforma, com pels carrers de la ciutat, intentant conciliar aspectes que en un principi podrien ser contradictoris: festa i descans, festa i actituds saludables, etc.

Segells de reconeixement d'administració oberta