Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2013 Tarragona prepara la Marató de Donació de Sang com una jornada festiva

Tarragona prepara la Marató de Donació de Sang com una jornada festiva

Tarragona prepara la Marató de Donació de Sang com una jornada festiva

Es farà el 14 de setembre, dins del programa d'actes de Santa Tecla
Tarragona prepara  la Marató de Donació de Sang com una jornada festiva Representants de entitats de la societat civil de Tarragona que col.laboren en la Marató, enviant un tuit animant a donar sang.
05/09/2013

De nou l’Ajuntament de Tarragona s’afegeix a la celebració de la Marató de Donació de Sang, convocada pel Banc de Sang i Teixits amb la complicitat d’un ampli sector del teixit social i associatiu de la ciutat. Enguany, la novena edició d’aquest esdeveniment es farà per primer cop al Teatre Tarragona. El canvi de lloc permet superar les limitacions d’espai i oferir un gran desplegament de mitjans i persones.

“Tarragona és la ciutat més solidària, essent capdavantera de donacions en un dia, tant a Catalunya, com a l’estat espanyol i Europa. La Marató que començarà a les 9 del mati i acabarà a les 9 de la nit. Com ja es habitual, forma part del programa d'actes d'inici de les Festes de Santa Tecla.", ha dit la tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrin.

En aquesta edició es vol aconseguir nous donants del grup 0 negatiu, en sintonia amb la campanya que es fa a la resta del principat. Tant sols un 8% de la població té aquest grup universal vàlid per a qualsevol transfusió d’emergència. A la nostra ciutat es calcula que hi ha 6.960 persones que tenen el grup sanguini 0 negatiu i són potencials donants, però només 430 ho fan. Per això el Banc de Sang fa una crida a la població perquè que ajudin a localitzar aquestes persones les animin a donar la seva sang.

La Marato 2.0

Ja es pot reservar al web donarsang.gencat.cat. i així, evitar cues i facilitar l’organització de l’esdeveniment.
D’altra banda, per tal de compartir la necessitat de participar en la marató i explicar l’experiència, ja es poden enviar missatges via Twitter amb l’etiqueta #MSangTgn.
Al Facebook www.facebook.com/donarsang també s’ha creat un esdeveniment específic on es publicaran les principals imatges i experiències de la Marató.

El Banc de Sang i Teixits és l’empresa pública de la Generalitat que té com a missió garantir l’abastament i el bon ús de la sang i dels teixits a Catalunya. És el centre de referència en immunologia diagnòstica i de desenvolupament de teràpies avançades.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta