Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2013 Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

S’han programat diversos actes amb l’objectiu d’informar, sensibilitzar i prevenir la malaltia
Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida Foto: Mauri Fernández
29/11/2013

 

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Sida, el diumenge 1 de desembre, el Grup de Treball de Salut Sexual del Camp de Tarragona ha preparat diversos actes commemoratius a la ciutat de Tarragona. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha explicat que la commemoració del Dia Mundial de la Sida permet crear un espai obert a la ciutadania per sensibilitzar sobre la importància de la prevenció i la informació per prevenir la malaltia. Per la seva banda, Joan Guix, director del Servei Regional de l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha explicat que les dades de noves infeccions s’han reduït al Camp de Tarragona però, tot i així no podem baixar la guàrdia, la prevenció és la millor política.

La jornada s’obrirà a les 11:30 h a l’últim tram de la Rambla Nova amb actuacions culturals per a la sensibilització i visibilització del VIH-SIDA a càrrec de Tornavís Teatre, May Acadèmia de Ball i Tallers Artístics, Crazy Dancers i l’Esbart Dansaire de Tarragona. A les 13 h, Jordi Sentís, ginecòleg de l’Hospital Santa Tecla acompanyat de la Banda Municipal de Música de Tarragona, llegirà el Manifest de la Diada. A continuació, a les 13:30 h finalitzarà l’acte amb una concert a càrrec de Vergüenza Ajena.

Aquest any, el Grup de Treball de Salut Sexual del Camp de Tarragona ha editat una nova guia de recursos disponibles a la ciutat per a la prevenció, informació i assessorament en l’àmbit de la salut sexual.

El Grup té com a objectiu principal impulsar campanyes per informar, sensibilitzar i donar suport a totes aquelles persones vulnerables amb risc de patir aquesta malaltia i està format per les següents entitats i organismes: Creu Roja, Assexora’t, H2o, UGT, Creu Roja Joventut, ASSIR-ICS Camp de Tarragona, CAS Drogodependències, Col·legi d’Infermeria de Tarragona, Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, Hospital Sant Pau i Santa Tecla, Hospital Universitari Joan XXIII, Àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona, Programa de Salut i Escola i Gestió i Prestació de Serveis de Salut.

Segells de reconeixement d’administració oberta