Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2014 L'Aventura de la Vida torna a les escoles

L'Aventura de la Vida torna a les escoles

L'Aventura de la Vida torna a les escoles

El programa vol fomentar els hàbits saludables entre els infants
L'Aventura de la Vida torna a les escoles Un moment de la presentació
12/09/2014


Les conselleries de Serveis a la Persona i Ensenyament tornen a oferir a tots els centres d’Educació Primària del municipi, de forma gratuïta, un programa d’hàbits saludables anomenat l’Aventura de la Vida.

Des de l’any 2000 un 30% de les escoles del municipi ja participava del programa, que ha tingut una gran acceptació, i és per això que l’ajuntament ha volgut ampliar l’oferta a la resta dels centres escolars.

El passat dia 9 de setembre, a la Sala d’Actes de l’Institut Municipal d’Educació, es va fer la presentació a les noves escoles per tal que coneguessin els materials i la metodologia d’implementació a l’aula.

Aquest curs farà 15 anys que es desenvolupa aquesta proposta educativa i també fa 10 anys de l’existència de l’espai radiofònic L’Aventura de Conversar, gràcies a la col·laboració de Tarragona Ràdio. Aquest projecte, on els infants són els veritables protagonistes, ha permès traslladar als micròfons el treball desenvolupat a les aules i afavorir la implicació de les famílies, i de la comunitat en general, en la transmissió d’estils de vida saludables.

Durant els 15 anys de l’Aventura de la Vida s’han beneficiat del programa al voltant de 15.000 infants del municipi i han passat pels micròfons de Tarragona Ràdio uns 3.000 nens i nenes d'entre 8 i 12 anys.

L’Aventura de la Vida, impulsat a Catalunya per la Fundació Catalana de l’Esplai, i coordinat pel Servei Municipal de Prevenció de les Addiccions, és una proposta pedagògica emmarcada dins l’educació per a la salut com a eix transversal del currículum escolar, entenent la salut com el benestar físic, emocional i social de les persones, que es complementa amb la formació del professorat i tallers per a les famílies.

Segells de reconeixement d’administració oberta