Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2014 Més de 1300 alumnes de Tarragona han participat en els tallers “Cuida’t les dents”.

Més de 1300 alumnes de Tarragona han participat en els tallers “Cuida’t les dents”.

Més de 1300 alumnes de Tarragona han participat en els tallers “Cuida’t les dents”.

Aquest programa está adreçat als escolars de primer de primària, centrant les activitats a potenciar la higiene dental com a mesura clau de prevenció de la càries.
Més de 1300 alumnes de Tarragona han participat en els tallers “Cuida’t les dents”. Col·legi el Carme
22/12/2014

Durant el primer trimestre del curs, 26 centres escolars de Tarragona han començat el programa “Fer salut mola” que ofereix el Servei de Promoció de l’Ajuntament de Tarragona. Aquest programa s’ha iniciat amb els tallers “Cuida’t les dents” per tal de donar a conèixer els continguts de salut bucodental als escolars, així com motivar-los a fer una correcta raspallada dental diària.

Els alumnes que han participat en els tallers “Cuida’t les dents”, han rebut unes fitxes per treballar posteriorment a l’escola amb el professor, o bé a casa amb les famílies, i un estoig dental en el qual poden posar el seu nom, i que conté un raspall i un tub de pasta de dents fluorada.

Es poden consultar les fitxes en aquest enllaç a canalsalut.gencat.cat

Amb la col·laboració de Casal l’amic, es mostra l’anatomia i funcions de les dents, la relació entre l’alimentació i una bona cura de les dents i la prevenció de la càries amb la raspallada dental i la disminució d’aliments ensucrats en la dieta.

L’objectiu de l’activitat és que els més joves aprenguin a raspallar-se correctament les dents, quines són les funcions de cada dent, coneguin com prevenir la càries o quins són els aliments més nocius per la salut dental, entre altres qüestions. D’aquesta manera coneixeran les fórmules per tenir una salut bucodental correcta.

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta