Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2015 L’exposició "Actius en Salut" arriba al Centre Cívic de Torreforta

L’exposició "Actius en Salut" arriba al Centre Cívic de Torreforta

L’exposició "Actius en Salut" arriba al Centre Cívic de Torreforta

A partir del dilluns 11 de maig es podrà veure una mostra del treball realitzat pels alumnes de diferents centres de la ciutat
L’exposició "Actius en Salut" arriba al Centre Cívic de Torreforta Exposició d'Actius en Salut al Centre Cívic de Torreforta
08/05/2015

La mostra “Patrimoni saludable i actius en salut a Tarragona”, és un projecte en el que han participat els estudiants i professors del cicle formatiu d’Integració social de l’IES Vidal i Barraquer, els alumnes de 4t i 6è de primària de l’Escola El Miracle i els alumnes de 3r de primària de l’Escola La Salle Torreforta, que han col·laborat per elaborar un mapa d’actius per a la promoció de la salut dels tarragonins.

centre civic torreforta 2

Aquest “ Mapa d’actius en salut 2015” és un projecte impulsat pel Servei de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Tarragona, amb l’objectiu de que els escolars identifiquin els actius de salut de la seva comunitat, es a dir els serveis i recursos que oferta la ciutat així com els hàbits del dia a dia.

La salut s’ha d’entendre com un concepte ampli, que és responsabilitat de tots nosaltres, les famílies, els veïns i de tota la comunitat. Per això els infants van aplicar els coneixements adquirits al seu context immediat, amb col·laboració amb les seves famílies en l’aportació de fotografies o dibuixos dels seus actius en salut. Un cop identificats els recursos, van reflexionar sobre els seus drets, la seva accessibilitat o la seva importància, i els van enganxar als taulells, etiquetant-los amb un número.

Per poder compartir aquesta experiència van plasmar en un mural el seus pensaments i la importància que tenen per a ells i elles els seus recursos en salut, on han quedat registrats classificats, numerats i etiquetats en diferents colors segons siguin persones, associacions, espais, oci, empreses o recursos de protecció i ajuda a la comunitat.

centre civic torreforta actius

L’exposició s’emmarca en una iniciativa de Tarragona Saludable per millorar i promocionar la salut dels tarragonins. La mostra amb tots els treballs realitzats i que en presenta els resultats, es va poder veure al més d’abril a l’Institut Municipal d’Educació i durant aquest més de maig estarà exposat al Centre Cívic Municipal de Torreforta, en Pl. Tarragonès s/n, en horari de dilluns a divendres de 8h a 21h i dissabte de 9h a 14h.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta