Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2015 L'Ajuntament signa un conveni per impulsar accions en benefici de la salut de les persones celíaques

L'Ajuntament signa un conveni per impulsar accions en benefici de la salut de les persones celíaques

L'Ajuntament signa un conveni per impulsar accions en benefici de la salut de les persones celíaques

26/06/2015

 

La consellera de Joventut i Cooperació, Ivana Martínez, en representació de l’Ajuntament de Tarragona, i la presidenta de l’Associació de Celíacs de Catalunya, Olga Cuesta, han signat un conveni per contribuir a la millora de la informació, l’assessorament, la sensibilització i la qualitat de vida de les famílies amb persones celíaques.

Aquest conveni té la finalitat d’impulsar accions en benefici de la salut i el benestar dels celíacs, dels sensibles al gluten i de les persones amb dermatitis herpetiforme. El consistori tarragoní es compromet, amb aquest acord de col·laboració, a donar suport a campanyes i accions informatives, formatives i de divulgació al voltant de la celiaquia que organitza SMAP-Celíacs de Catalunya i accions de suport per millorar la qualitat de vida de les persones amb celiaquia de Tarragona.

A més, l’Ajuntament de Tarragona continuarà portant a terme accions en pro de la seguretat dels aliments per als celíacs, com difondre la informació per a unes bones pràctiques en matèria de seguretat alimentària i col·laborar en la realització de campanyes d’informació en relació a la seguretat alimentària, com estableixen les directrius europees. En aquest sentit, el consistori tarragoní ja vetlla perquè en les festes representatives de la ciutat hi hagi una opció per a les persones al·lèrgiques al gluten. Un bon exemple és la cavalcada dels Reis Mags, on fa anys que els caramels són aptes per a celíacs.

L’Associació de Celíacs de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que va crear-se el 1977 i representa el col·lectiu de persones celíaques davant entitats i organismes públics per aconseguir una millor qualitat de vida de les persones al·lèrgiques i de les seves famílies.

Segells de reconeixement d’administració oberta