Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2015 Tarragona serà la seu del XXV Congrés d'Atenció Primària

Tarragona serà la seu del XXV Congrés d'Atenció Primària

Tarragona serà la seu del XXV Congrés d'Atenció Primària

Tindrà lloc els dies 5 i 6 de novembre al Palau de Congressos
29/10/2015El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha estat escollit per dur a terme el XXV Congrés d’Atenció Primària els pròxims 5 i 6 de novembre. Més de 300 professionals ompliran l’auditori Eutyches i 5 sales paral·leles per dur a terme dos dies intensos de debat, aprenentatge i posada en comú de les temàtiques més rellevants del sector.

Destaca del congrés la participació de la medallista olímpica Teresa Perales amb la seva conferència sobre voluntat i motivació, que obrirà la reunió el dia 5 de novembre. Entre els temes que es tractaran hi ha l’actualització científica sobre patologies molt presents en la població, com ara la diabetis, així com tallers dedicats a millorar la pràctica clínica diària a les consultes i el maneig de noves tecnologies per part dels professionals de la salut.

En els darrers anys, la medicina familiar i comunitària ha dut a terme un gran esforç per adaptar-se als canvis i convertir al pacient en l’eix de tot del sistema sanitari. En aquest panorama, i quan es compleixen 30 anys de la reforma de l’Atenció Primària a Catalunya, els metges de família han continuat atenent a les persones, sempre amb una perspectiva bio-psico-social, imprescindible en la medicina familiar i comunitària. Per tots aquests motius, el lema del XXV Congrés d’Atenció Primària 2015 és “Esforç, Seny i C...”, deixant oberta la participació per completar-lo a tots els inscrits.

Justament a les comarques de Tarragona, la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) desplega una important activitat, basada especialment en la formació continuada dels professionals de l’Atenció Primària. A més, són molts els metges i metgesses de família del territori que formen part d’algun dels 45 grups de treball de la Societat, especialitzats en diferents àrees temàtiques.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) és una associació científica i professional de metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària en l’àmbit de Catalunya, fundada l’any 1983. Està federada a la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i forma part de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMSCB). En l’actualitat té més de 4000 socis i 45 grups de treball.

La finalitat de la CAMFiC és assolir l’excel·lència de l’Atenció Primària de Catalunya mitjançant aquestes estratègies: Promoure i fomentar els principis de l’Atenció Primària de Salut, l’avenç i el progrés de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) i a través d’organitzar activitats de caràcter professional, formatiu i de recerca.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta