Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2015 Tarragona vol continuar sent la ciutat europea que registra més donacions de sang en un sol dia

Tarragona vol continuar sent la ciutat europea que registra més donacions de sang en un sol dia

Tarragona vol continuar sent la ciutat europea que registra més donacions de sang en un sol dia

Dissabte, de 9 h a 21 h tindrà lloc l'11a Marató de Donació de Sang al Teatre Tarragona
15/09/2015

 

L’Ajuntament de Tarragona i el Banc de Sang i de Teixits han fet aquest matí una crida a la participació en la Marató de Sang, que se celebrarà aquest dissabte al Teatre Tarragona.

L’objectiu és que Tarragona torni a ser la ciutat europea que registra més donacions de sang en un sol dia. En concret, l’any passat se’n van registrar 1.500, “en un moment de l’any on precisament més falta fan, ja que després de l’estiu és quan més baixen les reserves”, ha explicat el director del Banc de Sang i de Teixits a Tarragona i Terres de l’Ebre, Enric Contreras. “Ara –ha afegit– n’hi ha per a vuit dies, una situació de normalitat, però se'n necessita, especialment, dels grups A negatiu i 0 negatiu”. La regidora de Salut, Ana Santos, també s’ha afegit a la crida i ha destacat que “durant aquests 11 anys, la Marató ha posicionat Tarragona com a líder en solidaritat”. I ha afegit: “La Marató de Tarragona s’ha convertit en un acte social de primer ordre, en el qual s’impliquen de manera altruista un gran nombre d’entitats, institucions, col·lectius, empreses, voluntaris, etc., gràcies als quals s’assegura any rere any un èxit rotund. Per l’Ajuntament, aquests 11 anys de col·laboració són un model d’èxit i de coordinació d’esforços”.

L'Ajuntament col·labora activament amb el Banc de Sang i de Teixits i amb l’Associació de Donants de Sang del Tarragonès en l’organització d’aquesta jornada. Aquesta iniciativa té tot el suport de la Conselleria de Salut, ja que entenem que a part del benefici evident per la salut de les persones que necessiten sang, promou valors com la solidaritat i l’altruisme i la responsabilitat dels ciutadans.

La Marató es desenvoluparà de 9 a 21 h de manera ininterrompuda i aquest any compta amb el suport de l’Àliga, que mostra el seu vessant més solidari amb motiu dels seus 30 anys. És la protagonista del cartell i de la imatge. Finalment, ha donat testimoni de la seva experiència Lluís Hernández, un donant habitual i que en l’últim any ha estat receptor de sang a causa de la malaltia que pateix, un càncer limfàtic.

Cal recordar que durant tot el dia es programaran activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants (entrada a l’Aquopolis i a partits del CBT i el Nàstic, entre d’altres). A més, durant el matí es comptarà amb la presència de l’Àliga de Tarragona i amb la participació de personalitats de l’àmbit polític, cultural, artístic i esportiu, que faran de la Marató una veritable festa de solidaritat i civisme. Recorda que pots reservar hora per fer la teva donació.

Segells de reconeixement d’administració oberta