Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2016 Formació i sensibilització per celebrar el dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

Formació i sensibilització per celebrar el dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

Formació i sensibilització per celebrar el dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

El divendres, 14 d'octubre, a la Rambla de Sant Pere i Sant Pau alumnes del barri faran un simulacre d'actuació davant una aturada respiratòria
10/10/2016


Tarragona se suma als actes organitzats amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria que se celebra el diumenge 16 d'octubre. El lema de la jornada d'aquest any és "Els nens salven vides" i s'han programat activitats per tal de conscienciar a la població sobre la necessitat d'actuar davant la mort sobtada.

El divendres 14, a la rambla de Sant Pere i Sant Pau, a partir de les 10 del matí, prop de 170 alumnes de la Xarxa d'Escoles Públiques de Sant Pere i Sant Pau faran un simulacre d'actuació davant una aturada cardiorespiratòria i a continuació participaran en l'acte de lliurament de diplomes "Aprofitament de la formació en suport vital Bàsic" del Consell Català de la Salut. Al llarg del matí, a la mateixa Rambla, s'instal·laran una ambulància de Creu Roja, una de Protecció Civil i una del SEM que els alumnes podran visitar i a on rebran les explicacions del personal tècnic sobre el seu funcionament.

El departament de Salut de l'Ajuntament, en el marc del projecte Tarragona Cardioprotegida, ha programat una sèrie de cursos gratuïts de formació de suport vital bàsic. Es tracta de cursos de 3 hores de durada oberts a tota la ciutadania i que tenen com a objectiu ensenyar a reconèixer una aturada cardiorespiratòria, aprendre les maniobres bàsiques de la RCP, a utilitzar un desfibril·lador i conèixer la posició lateral de seguretat. Les inscripcions es poden fer a través del web municipal i presencialment a l'oficina de l'equip de Salut (pl. Imperial Tàrraco, 1). Els cursos es faran en horari de matí i tarda els dies 17, 18, 20, 24, 25 i 27 d'octubre.

Fins al 21 d'octubre, el vestíbul de l'Oficina Jove del Tarragonès (pl. Imperial Tàrraco, 1) acull una exposició de sensibilització sobre l'aturada cardíaca.

D'altra banda, 35 centres educatius de la ciutat, que desenvolupen durant el curs el programa de Suport Vital Bàsic, també han organitzat activitats dins el seu horari lectiu. Entre d'altres, el Col·legi Mare Nostrum farà una demostració d'una reanimació davant tots els alumnes de l'escola. A La Canonja els alumnes faran un simulacre per als seus pares i altres centres faran xerrades de conscienciació als pares i mares dels alumnes per tal que s'apuntin als cursos de formació.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta