Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2016 Tarragona Saludable engega una nova edició d'"Abril, el mes de la salut"

Tarragona Saludable engega una nova edició d'"Abril, el mes de la salut"

Tarragona Saludable engega una nova edició d'"Abril, el mes de la salut"

Tarragona Saludable engega una nova edició d'"Abril, el mes de la salut" Foto d'una de les darreres activitats a l'aire lliure
Una vintena d'activitats per promoure un estil de vida saludable
04/04/2016


Tarragona Saludable organitza una nova edició d’“Abril, mes de la salut”. Durant tot el mes s’han programat fins a 20 activitats per promoure i promocionar un estil de vida saludable a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa de Tarragona Saludable, la xarxa d’entitats i organismes que treballen per millorar la salut dels tarragonins, que ha sumat esforços per organitzar durant tot el mes activitats promogudes des dels seus propis recursos i serveis i, d’aquesta manera a més de promoure la salut, donar-se a conèixer a la població. La tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat "la tasca de Tarragona Saludable que és el resultat de l’esforç col·lectiu de tots els recursos de salut de la ciutat que s’han agrupat amb l’objectiu comú de treballar per a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia”.

El dimarts 5, s’iniciarà el mes d’activitats amb la conferència “El Testament Vital” a l’ABS Muralles. Se celebrarà a la sala d’educació del centre a les 6 de la tarda. El dia 6, amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, s’han programat dues caminades per promoure l’exercici físic. Al matí a les 10.30 h, la caminada està organitzada per l’ABS Sant Salvador i el recorregut transcorrerà per l’entorn del barri. A la tarda, a les 17.30 h el punt de sortida serà l’esplanada del Camp de Mart i les inscripcions poden fer-se a través de l’Agència de la Salut Pública al Camp de Tarragona. El dia continuarà amb un taller de Hip Hop per a adolescents al Centre Cívic de Torreforta a les 7 de la tarda.

Entre altres activitats programades, el dijous 14 d’abril, el Col·legi de Farmacèutics organitza una jornada per deixar de fumar, a la Rambla President Companys s'instal·larà una carpa informativa i la sala d’actes del Col·legi acollirà conferències sobre la deshabituació tabàquica. El diumenge 17, serà el torn dels més petits amb la 3a Trobada dels Tarraconins Saludables al Llorito.

També s’han programat diverses sessions per tal d’apropar la ciutadania a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies en l’àmbit de la salut. El Casal Cívic Campclar, el Centre Cívic de Torreforta i la Xarxa de Telecentres oferiran la xerrada “L’accés dels pacients a la carpeta La Meva Salut”.

Tarragona Saludable

Tarragona Saludable és una xarxa d’entitats i associacions que treballen per millorar la salut dels tarragonins. Actualment està integrada per l’Associació Espanyola contra el càncer, l’Associació La Muralla, Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona, Creu Roja, Agència de Salut Pública, ICS Atenció Primària, Muralles Salut, Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Col·legi Farmacèutics de Tarragona, Col·legi de Metges de Tarragona, Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, Oficina Jove i l’Ajuntament de Tarragona. La xarxa és oberta a la participació de més entitats.

Els objectius són coordinar accions i activitats de promoció de la salut que es fan a Tarragona, compartir informació i difondre els recursos saludables de la ciutat. Tarragona Saludable disposa d’un espai radiofònic setmanal a Tarragona Ràdio que aplega i difon temes i activitats al voltant de la salut.

Podeu consultar el programa d’activitats i el cartell promocional.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat