Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2016 Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Tarragona se suma al Dia Mundial de la Sida

Diversos actes serviran per sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de la prevenció i la detecció precoç en la lluita contra el virus de la immunodeficiència humana.
30/11/2016

Demà, 1 de desembre, se celebra el Dia Mundial de la Sida i Tarragona se suma a la commemoració amb diversos actes per sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de la prevenció i la detecció precoç en la lluita contra el virus de la immunodeficiència humana (VIH/Sida).

El lema que proposa ONUSIDA per aquest any és “Aixequem les mans per la #prevencióVIH”. Aquest organisme internacional ha fixat l’objectiu 90-90-90 per a l’any 2020: que el 90% de les persones amb VIH siguin detectades, que el 90% d’aquestes estiguin en tractament i el 90% tinguin una càrrega viral indetectable.

A Tarragona, tal com ha explicat la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos: “des del grup de treball de salut sexual i Sida/VIH de Tarragona, ens alineem amb aquest objectiu i treballem de manera coordinada amb tot els agents del territori per seguir informant i sensibilitzant a la ciutadania i facilitant atenció i assessorament perquè les persones afectades tinguin una millor qualitat de vida”.

Entre els actes previstos per commemorar el Dia Mundial de la Sida, demà s’il·luminaran de color vermell la façana del Palau Municipal i la Torre dels Vents. També se celebrarà una jornada formativa en salut sexual i VIH/Sida per a estudiants de cicles formatius socioeducatius i universitaris al  Col·legi de Farmacèutics de Tarragona. Aquesta formació consta dels següents blocs (de 9h a 14h):

  • Benvinguda i lectura del Manifest
  • Primer Bloc (de 9.15 a 10 h): Història dels Antinconceptius, a càrrec de Sra. Montse Carrera (ASSIR-ICS Camp de Tarragona)
  • Segon Bloc (de 10 a 10.45 h): Virus del Papil·loma Humà i altres Infeccions de Transmissió Sexual, a càrrec de Judith Bertrán (ASSIR-ICS Camp de Tarragona)
  • Descans de 30 minuts
  • Tercer Bloc (d'11.15 a 12 h): Perspectiva de gènere i negociació del ús del preservatiu, a càrrec de Lluís Romero (Col·lectiu H2o i Assexora’Tgn)
  • Quart Bloc (de 12 a 12.45 h): Diversitat Sexual, a càrrec de Teresa Pinto (ASSIR-ICS Camp de Tarragona)
  • Cinquè Bloc (de 12.45 a 13.30 h): Reptes i perspectiva de futur en el VIH i la Sida, a càrrec del Dr. Vidal (Hospital Univeristari Joan XXIII)

 

A la nit, hi haurà una intervenció nocturna Komando Nits Q. Aquests grups de joves promotors realitzaran una ruta als espais d’oci nocturn on repartiran informació sobre VIH/Sida i material preventiu.

D’altra banda, la Plataforma Gènere Lliure projectarà el documental: “How to survive a Plague” a les 19.30 h.

Des del dia 28 de novembre i fins al dia 2 de desembre, s’instal·len stands informatius amb material sobre el VIH/Sida a CAP’s, Oficina Jove, Creu Roja, Hospitals, CAS Drogodependències, Centres de secundànria amb programa Salut i Escola i altres (Escola (IES Martí i Franquès, al Col·legi Roig, El Carme del Serrallo, Collblanc i IES Joan 23).

Documentació sobre el Dia Mundial de la Sida (PDF):

 

Segells de reconeixement d'administració oberta