Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2017 La 4a edició d'"Abril, el mes de la salut" proposa 23 activitats per un estil de vida actiu i saludable

La 4a edició d'"Abril, el mes de la salut" proposa 23 activitats per un estil de vida actiu i saludable

La 4a edició d'"Abril, el mes de la salut" proposa 23 activitats per un estil de vida actiu i saludable

Totes les activitats són gratuïtes, i algunes necessiten inscripció prèvia.
 La 4a edició d'"Abril, el mes de la salut" proposa 23 activitats per un estil de vida actiu i saludable Foto: Mauri
22/03/2017

La Xarxa Tarragona Saludable organitza una nova edició d'"Abril, mes de la salut". Durant tot el mes s'han programat fins a 23 activitats per promoure i promocionar un estil de vida saludable a tota la ciutadania i donar-se a conèixer a la població.

Es tracta d'una iniciativa de Tarragona Saludable, la xarxa d'entitats i organismes que treballen per millorar la salut dels tarragonins, que ha sumat esforços per organitzar durant tot el mes activitats promogudes des dels seus propis recursos i serveis.
La tinent d'alcalde de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat "la tasca de Tarragona Saludable que és el resultat de l'esforç col·lectiu de tots els recursos de la ciutat que s'han agrupat amb l'objectiu comú de treballar per a la promoció de la salut" i ha afegit: "L'àmbit local és el més idoni per potenciar activitats i recursos dirigits a les persones i a la comunitat per mantenir la salut i el benestar".

Des de fa quatres anys, s'elabora aquest programa d'activitats durant el mes d'abril, ja que també se celebren els dies mundials de l'Activitat Física i el de la Salut.
Per aquest motiu, moltes de les propostes estan adreçades a promocionar l'activitat física, amb diferents caminades per la ciutat, gaudint dels espais de l'entorn. Aquest és el cas del diumenge 2, amb la 4a Trobada dels Tarraconins Saludables, que aquest any s'uneix a la passejada de gossos que es farà al Parc Francolí, per gaudir d'un oci familiar actiu acompanyats per les nostres mascotes, i organitzada entre Promoció de la salut, el Club dels Tarraconins i el Col·legi Oficial de Veterinaris,

En aquesta línia, es faran diferents caminades des dels Centres d'Atenció Primària de Torreforta, Sant Salvador, Tàrraco i Muralles, una caminada d'iniciació a la marxa nòrdica per persones que han passat un procés oncològic organitzat per l'AECC, i diferents sessions d'activitat física adaptades a la gent gran per Siel Bleu.

El 6 d'abril, dia mundial de l'activitat física, es farà la V caminada "A bon pas fem salut a Tarragona" que sortirà del camp de Mart, en la que participen moltes entitats de la ciutat coordinades per l'Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona.

Altres aspectes de la salut també estaran presents en conferències i xerrades com la de la dieta mediterrània, els postres en els diabètics, la malaltia Pneumocòccica que es faran al Centre d'Atenció primària Muralles. El dijous 20 es farà una Taula Rodona en el Col·legi Oficial de Farmacèutics amb el títol, "Mou-te, fes salut. El farmacèutic a prop teu", on es tractaran temes d'ortopèdia, nutrició, dermofarmàcia i òptica.

Es realitzaran dues sessions de Cinefòrum al Col·legi Oficial de Metges, el dilluns 3 al voltant de la vivència de la malaltia en el nucli familiar, i el dimecres 26 del treball i la vida d'un metge rural.

En el dia mundial de la Salut, el 7 d'abril, la ciutadania podrà fer donació de sang a la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits.

Hi hauran tallers adreçats als adults, amb diferents temàtiques com el dijous 27 de "l'estrès al seu lloc" a la sala del Col·legi Oficial de Psicòlegs, el dimarts 12 els Primers auxilis a l'Àrea Bàsica de Salut de Torreforta, i diferents tallers de Suport Vital Bàsic , organitzats el dimecres 26 per Creu Roja i el dijous 20 pel Centre d'atenció Primària Jaume I.

Els infants també tindran el seu espai, el dia 27, amb un conta-contes amb la "Dra. Kuentux", per tenir cura de les emocions a través dels sentits, que es farà al Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs.
 

Tarragona Saludable

Tarragona Saludable és una xarxa d'entitats i associacions que treballen per millorar la salut dels tarragonins. Actualment està integrada per

 • l'Associació Espanyola contra el càncer,
 • l'Associació La Muralla,
 • Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona,
 • Creu Roja,
 • Agència de Salut Pública,
 • ICS Atenció Primària,
 • Muralles Salut,
 • Col·legi Farmacèutics de Tarragona,
 • Col·legi Oficial de Metges de Tarragona,
 • Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya,
 • Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs,
 • Col·legi Oficial de Veterinaris,
 • Associació Espanyola Contra el Càncer – Catalunya contra el Càncer,
 • Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla,
 • CAP Llevant,
 • Fundació Siel Bleu,
 • Tarracosalut,
 • Grup de Treball de Salut Sexual i SIDA
 • i el Servei Municipal de Promoció de la Salut.

 

La xarxa és oberta a la participació de més entitats.

Els objectius són coordinar accions i activitats de promoció de la salut que es fan a Tarragona, compartir informació i difondre els recursos saludables de la ciutat. Tarragona Saludable disposa d'un espai radiofònic setmanal a Tarragona Ràdio que aplega i difon temes i activitats al voltant de la salut.

 

Més informació

Segells de reconeixement d'administració oberta