Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2017 La 4a Trobada dels Tarraconins Saludables fomentarà la cura i el respecte pels animals

La 4a Trobada dels Tarraconins Saludables fomentarà la cura i el respecte pels animals

La 4a Trobada dels Tarraconins Saludables fomentarà la cura i el respecte pels animals

En aquesta nova edició, la caminada familiar s'uneix a la 3a edició de la Passejada de gossos.
21/03/2017

El diumenge 2 d'abril se celebrarà la quarta edició de la Trobada dels Tarraconins Saludables que organitza el Servei Municipal de Promoció de la Salut de l'Ajuntament de Tarragona i El Club dels Tarraconins, amb el Col·legi de Veterinaris de Tarragona.

La IV Trobada dels Tarraconins Saludables s'emmarca dins el Programa "Fer Salut Mola" que està duent a terme el Servei de Promoció de la Salut a les diferents escoles de Tarragona, amb l'objectiu de potenciar una millora en els estils de vida dels infants, tenint com a pilar fonamental la participació de les famílies en el manteniment dels hàbits saludables dels seus fills.

L'objectiu de la trobada és fomentar l'oci actiu en la ciutat, fent una passejada en família com a exemple d'hàbit saludable i de cohesió social. En aquesta 4a edició, també hi participa el Col·legi Oficial de Veterinaris, unint forces amb la III Passejada de gossos per transmetre, als més petits, la importància del civisme tant pels mateixos animals com per als ciutadans amb qui es comparteix la via pública. Per això aquesta vegada els infants podran venir acompanyats de les seves mascotes i tots ells rebran un obsequi.


El recorregut

Enguany la trobada tindrà lloc a les 10 h al Parc del Francolí, el punt de trobada i inici de la marxa serà a la zona del vaixell pirata. Allà es donaran els obsequis corresponents, es farà el recompte d'assistents i es farà una foto de família.

El recorregut és d'aproximadament 3,6 km totals, i té la particularitat que és circular, fet que permet un grau d'implicació físic molt baix i és assequible per tothom. Un cop s'arribi al final, que és també el punt d'inici, hi ha programat una exhibició d'ensinistrament caní oferta per la unitat canina de la Guàrdia Civil.

El recorregut ha estat traçat a l'aplicació Wikiloc des d'on es podrà consultar la ruta exacta i incorporar-la a les rutes de cada usuari. En aquest enllaç es pot consultar: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16801452

La Fundació Onada col·labora en aquesta edició dels Tarraconins Saludables posant a disposició dels assistents el servei de guingueta i lavabos. La gestió del Parc del Francolí, a càrrec de la Fundació Onada, és un projecte que promou la inserció laboral de persones amb discapacitat i/o trastorn mental, la cohesió social i el desenvolupament sostenible d'aquest espai.


Els Tarraconins

Els infants inscrits rebran una bossa amb una peça de fruita i una ampolla d'aigua. Es recomana que tots els infants es protegeixin del sol amb gorres i protecció solar. Des del servei de promoció de la salut també es preveu portar crema protectora de reforç pel trajecte. El recorregut senzill i sense desnivells és òptim per aquells que portin cotxet.


Les mascotes

Per la seva banda, el Col·legi de Veterinaris dotarà a cada mascota participant d'un dorsal i aigua. Al punt de sortida - al Parc del Francolí, davant del vaixell pirata- es repartiran els dorsals. A mitjan recorregut està previst una parada perquè les mascotes puguin beure aigua. Al final del recorregut les mascotes inscrites rebran un petit obsequi.

Per participar els responsables dels animals hauran de complir les següents obligacions:

- Dur lligat l'animal amb corretja o cadena
- Dur els gossos de raça potencialment perillosa amb morrió
- Recollir les dejeccions i llançar-les al contenidor de rebuig.
- Portar a sobre les bosses de femtes.
- Identificar amb microxip els gossos participants.
- Seguir l'itinerari establert per l'organització.
- Respectar sempre el vianant.


Inscripcions

Les inscripcions es faran a www.tarraconins.cat on s'especificaran els infants i mascotes participants per cada adult responsable. Es repartiran avituallaments i obsequis, atorgats als 200 primers infants inscrits. La data límit d'inscripció serà el 30 de març. Les persones no inscrites podran participar igualment a la caminada popular i gaudir de l'exhibició canina final.

 

 

Mapa del recorregut

Segells de reconeixement d’administració oberta