Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2018 Tarragona celebra el Dia Europeu de conscienciació de l'aturada cardíaca

Tarragona celebra el Dia Europeu de conscienciació de l'aturada cardíaca

Tarragona celebra el Dia Europeu de conscienciació de l'aturada cardíaca

Amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, que se celebra el 16 d’octubre, el Servei Municipal de Promoció de la Salut ha dut a terme diferents accions per conscienciar sobre la necessitat d’actuar davant la mort sobtada
19/10/2018

A més d’una exposició que es pot visitar fins el dia 21 d’octubre al vestíbul de l’Oficina Jove (pl. Imperial Tàrraco, 1), també s’han fet cursos gratuïts de 4 h adreçats a tota la ciutadania. Els propers es duran a terme els dies 22 i 23 d’octubre, en horari de matí i tarda. Per inscripcions i més informació, cal enviar un correu a l’adreça salutescolar@gmail.com.

D’altra banda, aquests dies també s’estan duent a terme accions a les escoles de la ciutat dins del programa de Suport Vital Bàsic (SVB). En aquest sentit, el passat dimarts dia 16 d’octubre, el conseller d’Educació, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, va fer el lliurament de dues noves plaques a escoles que s’han incorporat al programa: Lestonnac i Cèsar August.

Lliurament de la placa commemorativa als alumnes de 3r de Lestonnac

 

Lliurament de la placa commemorativa a la directora de l'Escola Cèsar August

 

Els darrers anys s’ha aconseguit que la ciutadania de Tarragona cada vegada estigui més sensibilitzada i més preparada per actuar davant una situació d’aturada cardíaca, tenint en compte que en el marc d’aquest programa de Suport Vital Bàsic que s’inicia fa 5 anys, s’han format a Tarragona uns 160 professors amb un reciclatge continu i hi participen mes de 8.000 escolars de diferents edats.

És interessant destacar que aquest any a la nostra ciutat:

  • 1.000 escolars finalitzaran 6è de primària havent treballat l’actuació davant d’una situació d’emergència, detectar una pèrdua de consciencia, valorar respiració, realitzar la PLS en una persona inconscient i que respira. Alguns d’ells ja hauran començat a practicar com fer les compressions toràciques.
  • 700 escolars finalitzaran 4rt ESO sabent realitzar les maniobres de compressions i ventilacions, és a dir, la seqüència completa de com actuar davant una aturada cardíaca. La majoria d’ells s’estan formant des de 6è de primària.

 

Els actes d’aquest Dia Europeu de Conscienciació de l’Atura Cardíaca continuen aquest divendres al matí amb un acte públic a la plaça Cuba del barri de Sant Pere i Sant Pau on, aprofitant l’afluència de clients al mercat, es faran demostracions de com actuar en diferents situacions d’emergència i per posar en pràctica les tècniques de reanimació RCP amb maniquí. Hi participaran els alumnes de 6è curs i de l’ESO del barri.

L’objectiu és difondre, ensenyar i conscienciar de la importància de conèixer la reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP) i desfibril·lació semiautomàtica (DEA), ja que és un coneixement i una tècnica que salva vides. L’acte compta amb la col·laboració de la Creu Roja, Protecció Civil, SEM i el Servei Municipal de Promoció de la Salut.

Europe Direct Tarragona col·labora des de fa any amb aquest programa i en aquesta ocasió farà el repartiment d’una xapa informativa a tots els assistents per recordar els passos bàsics en la reanimació: trucar, comprimir, descarregar i somriure.

Segells de reconeixement d’administració oberta