Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2021 Comencen els cursos de reanimació cardiopulmonar "Aprenguem a salvar vides"

Comencen els cursos de reanimació cardiopulmonar "Aprenguem a salvar vides"

Comencen els cursos de reanimació cardiopulmonar "Aprenguem a salvar vides"

El Servei Municipal de Promoció de la Salut ofereix formació i una exposició durant l'octubre al voltant del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca
06/10/2021

Aquest dijous, 7 d’octubre, comencen les jornades de formació que l’Ajuntament de Tarragona, a través del Servei Municipal de Promoció de la Salut, ofereix durant el mes d’octubre al voltant del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, que tindrà lloc el proper 16 d’octubre.

Sota el nom "Aprenguem a salvar vides" i amb la col·laboració del CFIS (Centre de Formació i Innovació en Simulació), aquests cursos de reanimació cardiopulmonar (SVB amb nocions de DEA) de quatre hores de durada s’afegeixen als que ja es realitzen habitualment al llarg de l’any. Durant la formació, de manera fonamentalment pràctica i seguint les directrius del Consell Català de Ressucitació, l'alumnat aprendrà les maniobres de reanimació cardiopulmonar i es familiaritzarà amb l’ús del desfibril·lador.

Els cursos es faran els dies 7, 14, 21 i 28 d'octubre de 9.30 a 13.30 h, estan dirigits a tota la ciutadania i es duran a terme presencialment al Servei Municipal de Promoció de la Salut (plaça imperial Tàrraco, 1, 1r pis) seguint la normativa vigent en prevenció de la COVID 19. Les inscripcions es poden realitzar encara al correu electrònic salutpromocio@tarragona.cat, excepte per a la primera sessió del dia 7, que està completa.

Per a més informació, es pot entrar a la pàgina web de l’Ajuntament o anar presencialment a les dependències del Servei Municipal de Promoció de la Salut en horari de 8.30 a 14.30 h.

Formació i una exposició per conscienciar sobre l’aturada cardíaca

El proper 16 d'octubre se celebra el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca i l'Ajuntament de Tarragona s'hi suma organitzant diferents activitats durant tot el mes d'octubre a través del Servei Municipal de Promoció de la Salut. Sota el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”, la jornada té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’actuar davant de la mort sobtada. Per aquest motiu, l'Ajuntament organitza les sessions de formació i una exposició per explicar què és una aturada cardíaca, què és la cadena de la supervivència i com cal actuar.

L'exposició "Sensibilització aturada cardíaca" pretén donar a conèixer els passos a seguir davant d'una emergència cardíaca, fent èmfasi en la importància de la formació. La mostra es pot visitar de l'1 al 29 d'octubre de dilluns a divendres de 9 a 20.30 h a dos espais diferents: la planta baixa de l’Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), a l'avinguda Ramón y Cajal 70; i el vestíbul de l’Oficina Jove del Tarragonès, a la plaça Imperial Tàrraco.

Segells de reconeixement d’administració oberta