Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona organitza diferents activitats al voltant del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

L'Ajuntament de Tarragona organitza diferents activitats al voltant del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

L'Ajuntament de Tarragona organitza diferents activitats al voltant del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca

A través del Servei Municipal de Promoció de la Salut, s'oferiran cursos i una exposició durant tot el mes d'octubre
27/09/2021

El proper 16 d'octubre se celebra el Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca i l'Ajuntament de Tarragona s'hi suma organitzant diferents activitats durant tot el mes d'octubre a través del Servei Municipal de Promoció de la Salut. 

Sota el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”, la jornada té com a objectiu el conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’actuar davant de la mort sobtada. Per aquest motiu, l'Ajuntament organitza dues exposicions i unes sessions de formació per explicar què és una aturada cardíaca, què és la cadena de la supervivència i com cal actuar. Segons explica la consellera de Salut Pública de l'Ajuntament, Cinta Pastó, les activitats volen "oferir eines a tota la ciutadania i conscienciar sobre el paper fonamental que podem tenir totes les persones a l'hora de salvar vides; d'aquí la importància i la rellevància d'aquesta programació".

D'una banda, l'exposició "Sensibilització aturada cardíaca" pretén donar a conèixer els passos a seguir davant d'una emergència cardíaca, fent èmfasi en la importància de la formació. La mostra es pot visitar de l'1 al 29 d'octubre de dilluns a divendres de 9 a 20.30 h a dos espais diferents: la planta baixa de l’Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), a l'avinguda Ramón y Cajal 70; i el vestíbul de l’Oficina Jove del Tarragonès, a la plaça Imperial Tàrraco.

D'altra banda, l’Ajuntament de Tarragona, per tal de facilitar la formació, ofereix durant el mes d’octubre cursos de quatre hores sota el nom "Aprenguem a salvar vides" i amb la col·laboració del CFIS (Centre de Formació i Innovació en Simulació). Es tracta de cursos de reanimació cardiopulmonar (SVB amb nocions de DEA), que s’afegeixen als que ja es realitzen habitualment al llarg de l’any. En aquests cursos, de manera fonamentalment pràctica i seguint les directrius del Consell Català de Ressucitació, l'alumnat aprendrà les maniobres de reanimació cardiopulmonar i es familiaritzà amb l’ús del desfibril·lador.

Els cursos estan dirigits a tota la ciutadania i es duran a terme presencialment al Servei de Promoció de la Salut (plaça imperial Tàrraco, 1, 1r pis) seguint la normativa vigent en prevenció de la COVID 19. Les inscripcions comencen demà dimarts 28 de setembre al correu electrònic salutpromocio@tarragona.cat i les sessions es faran els dies 7, 14, 21 i 28 d'octubre de 9.30 a 13.30 h. 

Per a més informació, es pot entrar a la pàgina web de l’Ajuntament o anar presencialment a les dependències del Servei Municipal de Promoció de la Salut en horari de 8.30 a 14.30 h.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta