Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2022 Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Ha tingut lloc aquesta tarda a la plaça Corsini en el marc de la programació del Mes de la Salut Mental.
Acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental Foto: Tjerk van der Meulen
10/10/2022

Aquest dilluns a la tarda ha tingut lloc l'acte institucional amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, que s'ha desenvolupat a la plaça Corsini en el marc de la programació del Mes de la Salut Mental i aue aquest any està centrat en joves i adolescents.

Durant l’acte, la consellera de Salut Pública de l’Ajuntament, Cinta Pastó, ha destacat la importància de “parlar amb naturalitat i trencar el tabú que existeix al voltant de la salut mental”. “Som conscients –ha continuat— del dolor de les persones afectades i les famílies i posarem tots els recursos possibles per ajudar-los”.

Seguidament, ha tingut lloc la lectura del manifest de la Federació de Salut Mental de Catalunya a càrrec de membres del Club Social La Muralla i del Consell Municipal d’Infants, que, en acabar la lectura han explicat les seves inquietuds i reflexions al voltant de la salut mental d’infants, adolescents i joves.

El conseller d’Educació de l’Ajuntament, Manel Castaño, ha tancat els parlaments fent menció del “compromís municipal i de tots els agents implicats” i reivindicant la tasca de “les entitats que treballen per trencar estigmes i silencis sobre la salut mental”.

L’acte ha continuat amb la lectura d’un poema, la reproducció del rap Por un mundo mejor (creat pel Club Social La Muralla amb l’ajuda del tallerista Char Lee) i la projecció del reportatge Buscant una sortida, de la redactora del programa 30’ Mariona Bassa.

Segells de reconeixement d'administració oberta