Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2022 El Teatre Tarragona acull l'exposició itinerant "30 anys de la teva Marató"

El Teatre Tarragona acull l'exposició itinerant "30 anys de la teva Marató"

El Teatre Tarragona acull l'exposició itinerant "30 anys de la teva Marató"

La mostra, que fa a la ciutat la primera parada a les comarques tarragonines, es pot visitar fins al 14 de febrer.
El Teatre Tarragona acull l'exposició itinerant "30 anys de la teva Marató" Foto: Tjerk van der Meulen
26/01/2022

Fins al 14 de febrer es pot visitar l’exposició itinerant “30 anys de la teva Marató”, instal·lada al Teatre Tarragona i que aquest dimecres han presentat al mateix espai Cinta Pastó, consellera de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3, entitat organitzadora de la mostra. Tarragona és la primera parada que l’exposició fa a les comarques tarragonines després d’haver visitat les comarques de Barcelona i Girona.

Durant la presentació, Cinta Pastó, ha remarcat la “satisfacció” per acollir la mostra i perquè Tarragona se sumi a aquest recorregut visual per “un esdeveniment que durant 30 anys s’ha convertit en un referent de la solidaritat i de la lluita per la investigació i per la visibilització de moltes malalties”. “La Marató -ha afegit la consellera- té un impacte innegable a més en la divulgació del coneixement entre la població i aquest és un valor que des de l’àmbit sanitari i científic és molt important”.

Per la seva banda, el director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, ha destacat que “aquesta exposició no és només un repàs a la història de La Marató, sinó una mostra d’un propòsit molt més important: el de tota la societat, al llarg de 30 anys, per sensibilitzar, aconseguir recursos per a la recerca i millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones que conviuen amb una malaltia”.

Durant el recorregut per la mostra, Bernabé ha desgranat a més algunes de les fites aconseguides des que se celebra l’esdeveniment: des del 1992, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat prop de 225 milions d'euros (dada provisional fins al 31 de març, quan es tancarà definitivament el marcador de l’edició del 2021, dedicada a la salut mental) i ha finançat 949 projectes de recerca, que han dut a terme 1.558 equips amb la implicació de 9.350 investigadors. 

“30 anys de la teva Marató” és, segons explica la Fundació, “un viatge emocional en el temps per conèixer, descobrir i participar en activitats solidàries; per crear i difondre complicitats a través de la sensibilització social i per retre homenatge a tots els ciutadans que, any rere any, s’impliquen en la manifestació solidària col·lectiva més emblemàtica del món”.

L’exposició fa un repàs dels cartells publicitaris de cada edició de La Marató, acompanyats d’informació complementària com ara els presentadors i presentadores dels programes, el marcador final, el nombre de projectes de recerca finançats i els equips d’investigació implicats. A més, es poden recordar els espots que han protagonitzat les campanyes de divulgació a través dels codis QR que acompanyen cada cartell.

La mostra es va estrenar el mes d’octubre de 2021 al Teatre Nacional de Catalunya i durant els primers mesos de 2022 farà un recorregut per diferents localitats de la geografia catalana. A Tarragona es pot visitar en l’horari de taquilles del Teatre Tarragona, dues hores abans dels espectacles i mentre es representen les funcions.

Segells de reconeixement d'administració oberta