Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2022 L'Ajuntament de Tarragona ofereix cursos gratuïts de reanimació cardiopulmonar durant l'octubre

L'Ajuntament de Tarragona ofereix cursos gratuïts de reanimació cardiopulmonar durant l'octubre

L'Ajuntament de Tarragona ofereix cursos gratuïts de reanimació cardiopulmonar durant l'octubre

La Conselleria de Salut Pública programa el cicle “Aprenguem a salvar vides” amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca
26/09/2022

L’Ajuntament de Tarragona ofereix cursos gratuïts de reanimació cardiopulmonar durant tot el mes d’octubre amb motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca, que tindrà lloc el proper 16 d’octubre.

Sota el nom “Aprenguem a salvar vides” la Conselleria de Salut, amb la col·laboració del CFIS (Centre de Formació i Innovació en Simulació), programa quatre sessions de formació en reanimació cardiopulmonar (SVB amb nocions de DEA) de quatre hores de durada cadascuna. Aquests cursos s’afegeixen als que ja es realitzen habitualment al llarg de l’any. Durant la formació, de manera pràctica i seguint les directrius del Consell Català de Ressucitació, l’alumnat aprendrà les maniobres de reanimació cardiopulmonar i es familiaritzarà amb l’ús del desfibril·lador.

Segons apunta la consellera de Salut Pública, Cinta Pastó, “la formació al voltant de la reanimació cardiopulmonar dona eines a la ciutadania per saber com cal actuar en cas d’un episodi d’aturada cardíaca i, per aquest motiu, és essencial que es converteixi en universal i que tota la població prengui consciència que pot exercir un paper fonamental en el protocol per salvar vides”.

Els cursos s’inicien el proper 6 d’octubre i hi haurà sessions el 13, 20 i 27 d'octubre de 9.30 a 13.30 h. La formació està adreçada a tota la ciutadania i es durà a terme presencialment al Servei Municipal de Promoció de la Salut (plaça imperial Tàrraco, 1, 1r pis). Les inscripcions es poden realitzar al correu electrònic salutpromocio@tarragona.cat.

Per a més informació, es pot entrar a la pàgina web de l’Ajuntament o anar presencialment a les dependències del Servei Municipal de Promoció de la Salut en horari de 8.30 a 14.30 h.

Exposició i il·luminació especial per conscienciar sobre l’aturada cardíaca

El proper 16 d’octubre se celebra el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tarragona organitza diferents activitats durant tot el mes d’octubre a través del Servei Municipal de Promoció de la Salut amb el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”. Les activitats tenen com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’actuar davant de la mort sobtada.

A més de les sessions de formació, l’Ajuntament il·luminarà la façana de color vermell el mateix dia 16 i ha programat una exposició per explicar què és una aturada cardíaca, què és la cadena de la supervivència i com cal actuar. La mostra “Sensibilització aturada cardíaca” pretén donar a conèixer els passos a seguir davant d’una emergència cardíaca, fent èmfasi en la importància de la formació.

L’exposició es pot visitar del 3 al 31 d’octubre, de dilluns a divendres de 9 a 20.30 h, a dos espais diferents: a la planta baixa de l’Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET), a l’avinguda Ramón y Cajal 70; i al vestíbul de l’Oficina Jove del Tarragonès, a la plaça Imperial Tàrraco.

Segells de reconeixement d'administració oberta