Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2022 Salut i esport, protagonistes del mes d'abril a Tarragona

Salut i esport, protagonistes del mes d'abril a Tarragona

Salut i esport, protagonistes del mes d'abril a Tarragona

La xarxa Tarragona Saludable, coordinada per l’Ajuntament, organitza la setena edició del programa “Abril, mes de la salut”
28/03/2022

Caminades, tallers, conferències, sessions d’activitat física i fins a un total de 16 activitats integren el programa “Abril, mes de la salut”, una iniciativa per promoure un estil de vida saludable que organitza per la xarxa Tarragona Saludable, integrada per diferents entitats que treballen per millorar la salut de la ciutadania sota la coordinació de la Conselleria de Salut Pública de l’Ajuntament.

Ha estat precisament la consellera de Salut Pública, Cinta Pastó, l’encarregada de presentar el programa aquest dilluns, acompanyada de Dídac Bru, coordinador a Tarragona del COPLEFC (Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya).

Durant la presentació, Pastó ha destacat el caràcter multidisciplinar del programa, que “aborda, des de la importància de l’activitat física fins a la salut mental, a través de diferents tipologies d’actes i amb la participació de tot tipus d’entitats i organismes amb un objectiu comú: promoure un estil de vida saludable per millorar la qualitat de vida de les persones”.

Al seu torn, Dídac Bru, ha explicat que diferents entitats s’han unit per oferir activitats amb la finalitat de “difondre un estil de vida saludable i conscienciar sobre la importància de l’activitat física en la pròpia salut”.

El programa, que gira al voltant del dia mundial de l’activitat física que se celebra el 6 d’abril i del dia mundial de la salut que té lloc el 7 del mateix mes, començarà l’1 d’abril amb una sessió de zumba suau a la plaça Corsini adreçada a tota la ciutadania. Un envelat solar per informar de la salut relacionada amb l’exposició solar també a la plaça Corsini i un concurs fotogràfic organitzat pel CAP Muralles completaran la jornada inaugural.

La caminada de primavera Asperger-TEA organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona protagonitzarà la jornada de diumenge 3 abans d’arribar al dia 6, dia mundial de l’activitat física i un dels dies forts del programa, amb la VIII caminada “A bon pas fem salut a Tarragona”, la il·lumniació de verd de la façana de l’Ajuntament, la conferència “Planta cara a l’ansietat” i una sessió de rehabilitació aquàtica del limfedema.

El programa continua el dia 7 d’abril, dia mundial de la salut, amb un envelat informatiu, un curs de suport vital bàsic, activitat física per a gent gran i un debat sobre mobilitat i salut a les ciutats. Un contacontes el dia 8, una passejada saludable amb gossos el 25, un dia de l’eduació física al carrer adreçat a escolars el 27 i una xerrada sobre la salut mental i la gestió de l’estrès el 28 completen el programa, que s’allarga d’aquesta manera durant gairebé tot el mes d’abril.

Totes les activitats del programa són gratuïtes però en alguns casos es necessita inscripció prèvia, posant-se en contacte a l’adreça electrònica o telèfon de l’entitat organitzadora.

Consulteu el programa d'activitats previstes (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta