Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2023 L'Ajuntament instal·la nous desfibril·ladors públics en el marc del programa Tarragona Cardioprotegida

L'Ajuntament instal·la nous desfibril·ladors públics en el marc del programa Tarragona Cardioprotegida

L'Ajuntament instal·la nous desfibril·ladors públics en el marc del programa Tarragona Cardioprotegida

Les habilitacions d’aquests equips al Serrallo i a Ferran aniran acompanyades de formacions en suport vital bàsic obertes a la ciutadania
L'Ajuntament instal·la nous desfibril·ladors públics en el marc del programa Tarragona Cardioprotegida Imatge d’arxiu d'una formació en suport vital bàsic i ús de DEA.
01/03/2023

En el marc del desplegament del programa municipal Tarragona Cardioprotegida, l’Ajuntament de Tarragona ha instal·lat un nou desfibril·lador extern semiautomàtic (DEA) públic al carrer de Trafalgar del Serrallo, 37. També s’ha instal·lat un altre al carrer de Pau Segú 12 de Ferran i es renovarà el de la Comissaria de la Guardia Urbana. L’habilitació d’aquests equips va acompanyada d’una formació pràctica en suport vital bàsic adreçada al veïnat de la zona per millorar la seva resposta davant una possible aturada cardiaca. 

La primera formació, amb motiu de la instal·lació del desfibril·lador al carrer de Trafalgar número 37 del Serrallo, es farà demà dijous de 15 a 19 h al local de l’Associació de Veïns i Veïnes del Serrallo, en una sessió gratuïta i adreçada a tota la ciutadania, especialment al veïnat del barri. La propera sessió es farà a Ferran amb el mateix horari el dia 10 de març.

El programa Tarragona Cardioprotegida pretén minimitzar les conseqüències d’una aturada cardíaca fora dels recintes sanitaris, donant una resposta a situacions d’urgència vital i convertint la ciutat en un entorn més segur. En aquest sentit, es pretén actuar en formació, desplegament de desfibril·ladors i campanyes de difusió i sensibilització. 

Pel que fa a la formació, en el marc de Tarragona Cardioprotegida, s’instrueix personal específic com la Guàrdia Urbana i els treballadors municipals i ciutadania en general a través d’associacions veïnals, centres de gent gran i escoles, instituts i universitats, entre altres. De fet, l’any passat es van formar més de 300 persones gràcies a aquest programa, que ja ha desplegat 50 desfibril·ladors públics als carrers, espais esportius, mercats, aparcaments municipals, estacions i altres espais i recintes.

Consulteu el mapa amb les ubicacions dels desfibril·ladors públics a la ciutat a l'espai web Tarragona Cardioprotegida

 

Segells de reconeixement d'administració oberta