Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2023 Lectura del manifest institucional del Dia Mundial contra el Càncer

Lectura del manifest institucional del Dia Mundial contra el Càncer

Lectura del manifest institucional del Dia Mundial contra el Càncer

Pau Ricomà ha tancat l'acte subratllant que aquesta no és una lluita d'un col·lectiu, sinó de tothom i de ciutat.
03/02/2023

Aquest divendres al matí ha tingut lloc la lectura del manifest institucional i de la "Crida de les persones amb càncer a la societat" a les portes del Palau Municipal amb motiu del Dia Internacional contra el Càncer, que se celebra aquest dissabte.

La consellera de Salut Pública, Cinta Pastó, ha obert l'acte en el qual també ha participat Marina Amares, pacient de càncer, Fede Adan, president de l'Associació contra el Càncer i l'alcalde, Pau Ricomà, qui ha clos l'acte i ha subratllat que "des de l’Ajuntament treballem per hàbits saludables des de diferents departaments. Aquesta no és una lluita d'un col·lectiu, és de tothom i de ciutat, ningú en queda exclòs. Per això agraeixo aquest acte i crido a la sensibilització".

Marina Amares ha llegit el manifest "Crida de les persones amb càncer a la societat", on ha posat de relleu que  "soc el nom i cognom d'una xifra que ningú vol veure, però avui soc jo i el 2030 pot ser la teva germana, mare o el teu millor amic". Amares ha afegit que "ara tenim temps d'aconseguir que els pacients l'any 2023 tinguin cobertes les seves necessitats, millorar les seves vides i que només es preocupin de la seva malaltia i no de com pagar les factures del mes". Així mateix, la pacient ha fet un reclam a la societat: "Tenim temps de participar en programes de diagnòstic precoç i d'exigir que el càncer sigui una prioritat per a les institucions. És una qüestió vital perquè ens hi va la vida".

Posteriorment, s'ha llegit el manifest institucional que ha estat a càrrec de Fede Adan, president de l'Associació contra el Càncer, uqe ha demanat "un esforç per impulsar el projecte i aconseguir així reptes de divulgació, prevenció, atenció i recerca. El que fem avui, pot canviar el nostre demà, però només si ens unim".

 

Segells de reconeixement d'administració oberta