Esteu aquí: Inici Salut Notícies Promoció de la salut Notícies 2024 El primer Mamapop Tarragona aconsegueix 23.699 € per la investigació del càncer de mama

El primer Mamapop Tarragona aconsegueix 23.699 € per la investigació del càncer de mama

El primer Mamapop Tarragona aconsegueix 23.699 € per la investigació del càncer de mama

Tots els beneficis de concert solidari celebrat el passat desembre s’han lliurat a l’Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili
30/01/2024

La primera edició del concert solidari Mamapop celebrada a Tarragona el passat 2 de desembre ha assolit uns beneficis de 23.699 €, que es destinaran íntegrament a la investigació del càncer de mama a l’Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV). La quantitat final entregada és el resultat de les donacions a Fila-0 realitzades per la ciutadania (570 €) i del balanç final del concert (23.129 €). 

El balanç d'aquesta primera edició s'ha presentat aquest dimarts 30 de gener amb la participació de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui ha manifestat que l'esdeveniment "va ser un èxit i ha estat un autèntic plaer col·laborar amb aquesta gran iniciativa solidària". "Estem molt contents de la bona acollida d’aquesta primera edició i esperem que arribin molts més concerts solidaris del Mamapop per continuar lluitant contra aquesta xacra, el càncer de mama", ha afegit l'alcalde de Tarragona, qui ha agraït "a totes les persones que han col·laborat i a les que formem part del Mamapop, una iniciativa que combina a la perfecció l’espectacle, l’emoció i la solidaritat". "La lluita contra el càncer de mama és una lluita de tots i totes, perquè algun dia la paraula càncer només sigui un malson", ha conclòs Viñuales. 

Per la seva banda, el promotor i director artístic de Mamapop, Manel Simon, ha expressat la seva satisfacció per la gran acollida a les comarques de Tarragona i ha agraït novament la implicació del públic, l’Ajuntament de Tarragona i d’empreses Solidàries com Fundación Repsol, Factor Energia i el Port de Tarragona. 

La quantitat aconseguida es destinarà a un projecte de l’Àrea d’Oncologia de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili que investigui el càncer de mama des de la vessant epidemiològica, clínica (prevenció i tractament) i/o de l’estudi molecular. El doctor Joan Vendrell, director de l’IISPV ha subratllat que “la recerca és clau per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones. Iniciatives com la de Mamapop ens ajuden a dotar de recursos els projectes i estudis que liderem per investigar la causa i els tractaments de malalties amb una incidència a la nostra societat, com el càncer de mama".  

En la seva primera edició a Tarragona el Mamapop solidari va reunir prop de 1.100 persones al Palau Firal i de Congressos, pràcticament el 100 % de l’ocupació de la sala. Manel Simon, director del projecte, ha confirmat que aquest 2024 el Mamapop tornarà a Tarragona i ha destacat que “la bona acollida ens esperona a continuar i volem seguir contribuint al foment de la investigació en càncer de mama de la millor forma que sabem: fent espectacle, fent música de qualitat”.  

Sobre Mamapop 

El concert solidari Mamapop neix a Lleida al 2014 amb l’objectiu d’aconseguir finançament per a la recerca científica sobre el càncer de mama. Després de set edicions celebrades a Lleida i tres a Andorra, Mamapop ha destinat els seus beneficis íntegres a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. En total han estat 192.000 euros, convertint-se així en la primera font de finançament privat de l’IRBLleida per la investigació en càncer de mama. En la seva 8a edició el Mamapop es consolida com el més important concert solidari de Catalunya dedicat a la investigació en càncer de mama.  

Sobre l’IISPV 

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) integra la investigació biomèdica liderada des del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. És l’instrument del qual han estat dotats els hospitals universitaris d’ambdues regions sanitàries (l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) per aglutinar i gestionar la investigació i la innovació biomèdica al territori. 

Segells de reconeixement d'administració oberta