Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Agents cívics i Protecció Civil col·laboren a Tarragona amb la campanya de vacunació sense cita que impulsa Salut

Agents cívics i Protecció Civil col·laboren a Tarragona amb la campanya de vacunació sense cita que impulsa Salut

Agents cívics i Protecció Civil col·laboren a Tarragona amb la campanya de vacunació sense cita que impulsa Salut

Amb l’objectiu d’augmentar la cobertura poblacional i començar el curs amb la màxima protecció, aquest mes d'agost es vacuna sense cita al Palau d’Esports. Tant des del departament de Salut com des de l’Ajuntament de Tarragona es fa una crida a la vacunació massiva entre totes les persones de qualsevol edat com a millor protecció davant de la COVID 19.
Agents cívics i Protecció Civil col·laboren a Tarragona amb la campanya de vacunació sense cita que impulsa Salut Fotografia: Manel R. Granell
10/08/2021

[16 d'agost de 2021]

Ampliació del període de vacunació sense cita

La campanya de vacunació sense cita del departament de Salut de la Generalitat al Palau d'Esports Catalunya s'amplia aquesta setmana en els dies i hores següents: 17, 18, 20 i 21 d'agost de 9 a 12 i de 16 a 20 h.

[10 d'agost de 2021]

Aquest dimarts 10 d’agost comença a tot Catalunya la vacunació sense cita en una campanya que impulsa el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i que durarà fins al 16 del mateix mes. A Tarragona, la campanya compta amb la col·laboració d’agents cívics i Protecció Civil i el punt de vacunació sense cita és el Palau d’Esports Catalunya, a l’Anella Mediterrània.

Amb l’objectiu d’augmentar la cobertura poblacional i tornar a l’entorn educatiu –escoles, centres de formació i universitats- i als llocs de treball amb la màxima protecció, qui ho desitgi pot vacunar-se sense cita prèvia al Palau d’Esports del 10 al 16 d’agost, amb l’excepció dels dies 12 i 15, de 9 a 12 h i de 16 a 20 h.

El departament de Salut, segons explica la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha triat aquestes dates pel fet que “la vacunació requereix dues dosis, separades en 3 o 4 setmanes. Si s’inicia ara, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte per protegir-nos abans començament del curs o de la tornada a la feina. El millor moment és ara”.

El mateix departament informa que actualment a Catalunya hi ha 3.000 nous casos diaris de persones que contrauen la COVID, al voltant de 2000 persones ingressades i 600 pacients a l’UCI, especialment entre els grups d’edat de 30 a 50 anys que encara no han estat vacunats amb la pauta completa. A més, les darreres dues setmanes s’ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies, i han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació.

Per aquests motius, i tenint en compte que la variant Delta és molt més transmissible, tant des del departament de Salut com des de l’Ajuntament de Tarragona es fa una crida a la vacunació massiva entre totes les persones de qualsevol edat com a millor protecció davant de la COVID-19.

Segells de reconeixement d'administració oberta