Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Avui s'ha posat en marxa l'operatiu per capturar i controlar els porcs vietnamites

Avui s'ha posat en marxa l'operatiu per capturar i controlar els porcs vietnamites

Avui s'ha posat en marxa l'operatiu per capturar i controlar els porcs vietnamites

L’operatiu pot perllongar-se durant tot el dia i, si és necessari, continuarà demà
09/09/2019

A primera hora d’aquest matí s’ha posat en marxa l’operatiu per reubicar la colònia de porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau en un refugi animal. L’actuació està coordinada entre els serveis tècnics de l’Ajuntament de Tarragona, la Guàrdia Urbana, la Generalitat de Catalunya, amb el Departament d’Agricultura i el cos d’Agents Rurals, l’entitat de defensa animal FAADA (Fundación para el Asesoramiento y Acción en defensa de los Animales) i veterinaris, per tal d’abordar la situació de manera integral.

L’acció consisteix a capturar els porcs vietnamites, adormir-los i traslladar-los a un refugi per tal de regularitzar la seva situació i on estaran controlats. En el refugi se’ls hi extraurà sang per fer l’analítica corresponent, se’ls posarà el xip identificatiu, se’ls esterilitzarà i passaran la quarantena per a la seva posterior reubicació.

Els porcs vietnamites petits es capturaran amb xarxes i els grans, amb dards. Per tant, per una qüestió de seguretat es demana a la ciutadania que no s’acosti a la zona de treball del Parc de la Muntanyeta, ni s’interfereixi amb la feina que desenvoluparan els veterinaris i agents, pel bé de les pròpies persones i dels treballadors, que han de poder actuar amb diligència i concentració.

Posteriorment a l'operatiu, els serveis de neteja i la Brigada municipal condicionaran l'espai del Parc de la Muntanyeta per retornar-li el seu ús i la seva funcionalitat inicials.

L’operatiu pot perllongar-se durant tot el dia i, si és necessari, continuarà demà. En qualsevol cas, quan finalitzi us ho comunicarem.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta