Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Comença el control higienicosanitari setmanal de les platges

Comença el control higienicosanitari setmanal de les platges

Comença el control higienicosanitari setmanal de les platges

La Unitat Tècnica de Salut Pública (UTSP) porta a terme les inspeccions, que en aquesta època es reforcen amb recollides de mostres cada dimarts en nou punts de la costa.
31/05/2016

La campanya de control higienicosanitari de les platges del terme municipal de Tarragona es basa en l’anàlisi de mostres agafades a les platges durant tot l'any en dos períodes ben diferenciats: els mesos d'estiu i la resta de l'any. El primer període es considera època estival i, per tant, d'alta activitat en aquestes zones de bany. És en aquesta època, quan es poden produir els majors impactes des del punt de vista de la salut pública, per això els controls, que durant la resta de l'any són mensuals, passen a fer-se cada setmana.

La presa de mostres es porta a terme pel personal de la Unitat Tècnica de Salut Pública (UTSP), utilitzant ampolles de vidre estèrils. Es realitza, alhora que la recollida, una inspecció visual que avalua l'aspecte de l'aigua i de la sorra, així com les condicions meteorològiques del moment.

Els punts de mostreig són:

  1. P. de La Móra. Edifici d'informació
  2. P. Llarga (1). Càmping Les Palmeres
  3. P. Llarga (2). Federació Catalana de Vela o Restaurant
  4. P. Caputxins. Cala Romana.
  5. P. Savinosa. Camí d'arribada.
  6. P. Arrabassada. Camí d'arribada sota el pont.
  7. P. Miracle. Zona del mig de la platja
  8. P. Comandància. Davant de la Comandància.(Extrem de la platja del Miracle).
  9. P. Tamarit. Càmping Tamarit.

 

La recollida es farà tots els dimarts, des del 7 de juny al 20 de setembre, ambdós inclosos. Els resultats es publicaran http://www.tarragona.cat/mediambient/platges-tarragona/qualitat-de-laigua

Segells de reconeixement d’administració oberta