Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública Dilluns se celebra el Dia internacional de la síndrome d'Asperger

Dilluns se celebra el Dia internacional de la síndrome d'Asperger

Dilluns se celebra el Dia internacional de la síndrome d'Asperger

Es llegirà un manifest institucional i s'inaugurarà una exposició al Pati de Jaume I
11/02/2022

Amb motiu del Dia Internacional de la síndrome d'Asperger, que se celebra el 18 de febrer, l'Associació Aspercamp ha organitzat un conjunt d'actes. El dilluns vinent dia 14, a les 11 h, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la Consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, i altres regidors de l'Ajuntament, així com representants d'Aspercamp, faran la lectura del Manifest al Pati Jaume I.

Seguidament s'inaugurarà una exposició, al mateix lloc. Sota el títol "RESSE_TEjA" aquesta mostra és el fruit d'un treball d'autoconeixement i alhora reivindicatiu del grup d’adolescents Asperger-TEA de l’Esplai Terapèutic d’Aspercamp i la fotògrafa Varinia Picó. Aquest projecte introspectiu pretén que la societat tingui més informació de què s’amaga darrera de les conductes de les persones Asperger, un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) invisible e incomprès per la major part de la població. 

La celebració

El dia 18 de febrer és el Dia internacional de la síndrome d'Asperger, en què es commemora l'aniversari del naixement de Hans Asperger, psiquiatre austríac que va descriure per primera vegada aquesta síndrome que, segons els criteris actuals de diagnòstic, s'identificaria sota la denominació de trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) sense discapacitat intel·lectual associada.

Segells de reconeixement d'administració oberta