Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública L’Ajuntament engega la campanya "Ell és el teu amic"

L’Ajuntament engega la campanya "Ell és el teu amic"

L’Ajuntament engega la campanya "Ell és el teu amic"

Vol fomentar la tinença responsable d'animals domèstics
02/06/2014

L’Ajuntament engega una campanya informativa sobre la tinença responsable d’animals. Amb el lema “Ell és el teu amic”, s’han editat díptics i cartells que recorden la responsabilitat de les persones que tenen animals domèstics, de cuidar-los i tenir-los en les condicions adequades de salut i higiene i complir amb la normativa vigent respecte a la tinença d’animals. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha explicat: “tenir un animal domèstic comporta una responsabilitat i unes obligacions que cal tenir en compte, per això hem engegat aquesta campanya a mig i llarg termini per recordar que no fer-se’n càrrec i abandonar-lo vulnera els drets d’aquests animals i genera problemes de salut pública”.

El material editat recull els consells i obligacions que els propietaris han de complir i tenir en compte a l’hora de plantejar-se tenir un animal domèstic. La campanya s’inicia avui i es distribuirà als equipaments municipals i es farà una acció especial d’informació a les comunitats de veïns a la zona de Sant Pere i Sant Pau, donada la problemàtica de la presència de conills i conills d’índies domèstics abandonats a la rotonda de Països Catalans. L’Ajuntament, a través de la Unitat de Salut Pública, vetlla per la qualitat ambiental i sanitària dels espais públics i de la població, i entre altres accions inclou el control sanitari d’animals a la via pública per evitar la proliferació de plagues i malalties que poden afectar la ciutadania.

L’Ajuntament té un servei de recollida de gossos i gats abandonats, i el seu posterior trasllat al Centre de recollida i acollida d’animals municipal de Tarragona (CRAAMT). Durant el 2013, es van recollir a 261 gossos i gats que es trobaven a la via pública, 175 d’ells van anar a la Protectora per a la seva adopció i els altres 75 s’havien perdut i, en ser identificats amb el xip, es va localitzar als seus propietaris i van tornar amb ells.

 

Normativa municipal

Els gossos, els gats i les fures han d’estar inscrits al registre del cens municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament. La inscripció de l’animal en el registre s’ha de fer en el termini de tres mesos comptats a partir de la data de naixement, o de 30 dies des de la data d’adquisició, el canvi de residència, la mort de l’animal o la modificació d’altres dades incloses en el cens. Prèviament a la inscripció de l’animal en el cens municipal d’animals de companyia, cal haver-ne dut a terme la seva identificació amb la implantació d’un micro-xip per part del seu veterinari.

D’acord amb la llei 50/1999, de 23 de desembre, sobre el règim jurídic de la tinença d’animals potencialment perillosos, els propietaris d’aquests animals han de tenir una autorització emesa pel municipi de residència. Té una vigència de 5 anys i acredita que la persona titular reuneix els requisits legals per poder posseir i portar per la via pública un gos d’aquestes característiques.

Més informació a la web: www.tarragona.cat/eselteuamic

Segells de reconeixement d’administració oberta