Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública La nova Ordenança sobre tinença responsable d'animals a punt per la seva aprovació el proper ple

La nova Ordenança sobre tinença responsable d'animals a punt per la seva aprovació el proper ple

La nova Ordenança sobre tinença responsable d'animals a punt per la seva aprovació el proper ple

Té com a principal objectiu la protecció de la salubritat pública, el benestar de les persones i els animals i establir requisits per a la tinença responsable al municipi
La nova Ordenança sobre tinença responsable d'animals a punt per la seva aprovació el proper ple Imatge de la campanya de civisme pels amos dels gossos
11/11/2016


L'Ajuntament ja compta amb la nova ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals. Tal com ha explicat la consellera de Salut Pública, Ana Santos, es tracta d'una ordenança pionera per a la ciutat que comptarà per primera vegada amb una normativa específica que regula la tinença, la cura i la protecció dels animals, fins ara la regulació estava inclosa en l'ordenança general de convivència ciutadana i ús dels espais públics. La consellera ha explicat que té com a principal objectiu la protecció de la salubritat pública, el benestar de les persones i els animals i establir requisits per a la tinença responsable al municipi.

Els principals aspectes que regula la nova normativa:

  • S'augmenten les condicions i requisits per a la tinença amb l'objectiu de mantenir-los en bones condicions que n'assegurin el benestar, s'estableix des de la mida dels recintes, la permanència en vehicles estacionats, l'activitat física, les cadenes de subjecció i la protecció del fred i la calor de les casetes a l'aire lliure, entre altres aspectes.
  • Pel que fa a la cura i millora de l'espai públic es regulen les colònies de gats, la prohibició d'abocar substàncies químiques com el sofre a la via pública i l'ús del pipican i les àrees de gossos.
  • S'estableix la possibilitat d'autoritzar can-espais, zones àmplies delimitades per l'esbarjo dels animals de companyia, i que inclou la possibilitat d'habilitar-ne una a la platja durant tot l'any.
  • Es prohibeix la venda ambulant de qualsevol tipus d'animal.
  • Es regula l'activitat dels passejadors de gossos considerats potencialment perillosos amb la creació d'una llicència específica per a les persones que es dediquen a aquesta activitat. I en el cas d'agressions, s'estableixen obligacions com la comunicació de l'incident i la possibilitat d'ingrés per a observació veterinària.
  • Els gossos, els gats i les fures han d'estar obligatòriament censats i identificats. En el cas dels gossos s'haurà de complementar amb l'aportació del codi genètic de l'ADN. Aquesta mesura no entrarà en vigor fins que la Junta de Govern Local aprovi el procediment d'extracció i anàlisis.


El nou document es portarà a aprovació al proper Consell Plenari i iniciarà el tràmit per a la seva entrada en vigor. Després del Ple, s'inicia un període d'exposició pública de 30 dies per a al·legacions, si no hi ha al·legacions, el text queda aprovat i la seva publicació íntegra al BOPT marcarà l'entrada en vigor.

Segells de reconeixement d’administració oberta