Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública L'Ajuntament de Tarragona constitueix el Comitè d'Emergències Municipals per aplicar mesures preventives per controlar el coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona constitueix el Comitè d'Emergències Municipals per aplicar mesures preventives per controlar el coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona constitueix el Comitè d'Emergències Municipals per aplicar mesures preventives per controlar el coronavirus

Entre altres mesures, s’ha establert restringir a 7 els assistents a les sales de vetlla del Tanatori Municipal i a 50 els participants a les cerimònies del recinte municipal.
L'Ajuntament de Tarragona constitueix el Comitè d'Emergències Municipals per aplicar mesures preventives per controlar el coronavirus Constitució del Comitè d’Emergències Municipals.
12/03/2020

Aquesta tarda s’ha constituït el Comitè d’Emergències Municipals per establir les mesures preventives a implantar per controlar el coronavirus Covid-19 (SARS-CoV2). Aquest comitè està presidit per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i integrat per la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar-Cunill; el conseller de Seguretat i Protecció Civil, Manel Castaño; el conseller de Serveis Centrals, Econòmics i Personal, Jordi Fortuny; el conseller de Territori i portaveu municipal, Xavier Puig; el secretari general de l’Ajuntament, Joan Anton Font; l’intendent major de la Guàrdia Urbana, i responsables dels Plans d’Emergències Municipals i de Protecció Civil, així com el gerent de l’EMT, l’IMSS, tècnics de neteja i comunicació.

“L’objectiu de totes les mesures que s’estan prenent és estendre el màxim la seguretat cap als ciutadans, per evitar el contagi de la malaltia, així com dels treballadors municipals, prestant el mateix servei als ciutadans”, ha explicat l’alcalde, Pau Ricomà.

Una de les mesures claus que s’han establert avui estan orientades als col·lectius més vulnerables de la ciutat. En aquest sentit, s’està buscant un lloc de confinament per als sense sostre; s’ha fet una previsió per garantir l’accés als recursos bàsics a les persones confinades, tan preventivament com les contagiades; s’ha determinat ampliar els àpats a domicili per les persones vulnerables; i es farà un seguiment telefònic diari a les 900 persones que participen en aquest programa. Finalment, l’Institut Municipal de Serveis Socials també està fent un control dels menjadors socials, tot i que la gestió no és municipal.

Així mateix, també s’ha establert restringir a 7 els assistents a les sales de vetlla del Tanatori Municipal i a 50 els participants a les cerimònies del recinte municipal.

L’alcalde i president del Comitè d’Emergències Municipals ha recordat la necessitat que els establiments privats segueixin les normes d’obligat compliment com són respectar l’aforament que estableix la Generalitat de Catalunya. Finalment, també ha fet recomanacions a la població perquè es desplaci a peu sempre que sigui possible per evitar la concentració de persones al transport públic. En aquesta línia recordar que l’Empresa Municipal de Transports instal·larà dispensadors de gel desinfectant als autobusos municipals com a mesura preventiva per controlar el coronavirus Covid-19 (SARS-CoV2). Així mateix, des d’ahir a la tarda s’està fent una neteja exhaustiva amb productes desinfectants dels passamans. Una mesura que ja s’aplica des de fa quinze dies a les oficines d’atenció municipal. També ja s’estan aplicant accions encaminades a protegir els conductors com és limitar l’accés dels usuaris per la porta del mig o del darrere per evitar el contacte més directa amb el conductor.

L’Ajuntament de Tarragona ja va acordar implantar actuacions preventives recollides en el decret signat per l’alcalde. Unes mesures que s’aniran ampliant en funció de l’evolució que tingui la pandèmia provocada pel Covid-19.

Segells de reconeixement d'administració oberta