Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública L'Ajuntament de Tarragona demana no abaixar la guàrdia en el pla de desconfinament de nens i nenes que inicia demà

L'Ajuntament de Tarragona demana no abaixar la guàrdia en el pla de desconfinament de nens i nenes que inicia demà

L'Ajuntament de Tarragona demana no abaixar la guàrdia en el pla de desconfinament de nens i nenes que inicia demà

Els nens i nenes menors de 14 anys, podran realitzar desplaçaments fora del domicili durant una hora al dia
25/04/2020

Davant la mesura de desconfinament parcial que es posa en marxa demà diumenge 26 d’abril i que correspon a la sortida controlada de nens i nenes menors de 14 anys, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, vol demanar a tots els tarragonins que “no abaixin la guàrdia” i compleixin les condicions establertes, “per tal de donar bon exemple als mateixos infants”, així com per “no fer passes enrere en aquests més de quaranta dies de confinament on tothom ha estat a l’alçada de la situació de gravetat”.

Així doncs i com ja s’ha anunciat, els nens i nenes menors de 14 anys, podran realitzar desplaçaments fora del domicili durant una hora al dia. La Guàrdia Urbana i Protecció civil de Tarragona vetllaran pel bon funcionament d’aquesta nova normativa i per la tranquilitat i seguretat de tots els ciutadans.

Per tal d’aconseguir el compliment de les restriccions establertes, la Guàrdia Urbana realitzarà diverses accions preventives i de comprovació, com el control de pas en diferents punts de la ciutat. Ja sigui en vehicles o en vianants. En cap cas esta permesa la circulació en vehicle amb menors durant l’hora de desconfinament establerta ni en cap altre cas que no sigui necessari. Amb l’objectiu d’evitar desplaçaments amb vehicle dels menors, s’intensificaran aquests controls en els accessos a les platges.

Les condicions són les següents:

  • Els nens i nenes menors de 14 anys, acompanyats d’un adult responsable, podran circular a partir del diumenge 26 d’abril per les vies o espais d’ús públic, respectant els requisits establerts per evitar el contagi.
  • Aquesta circulació queda limitada a la realització d’un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili del menor, entre les 9 i les 21 h.
  • No podran fer ús d’aquesta habilitació els nens i nenes que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari degut a un diagnòstic per covid-19, o que es trobin en un període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de COVID-19.
  • El passeig diari haurà de realitzar-se com a màxim en grups formats per un adult responsable i fins a tres nens menors de 14 anys.
  • Hauran de mantenir una distància interpersonal amb terceres persones de, al menys, dos metres, complint amb les mesures de prevenció i higiene front el COVID-19 indicades per les autoritats sanitàries.
  • Els llocs permesos són qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos els espais naturals, les zones verdes autoritzades i la platja, en cas d’estar en el radi d’un quilòmetre respecte del domicili. No està permès l’accés a espais recreatius infantils, ni instal·lacions esportives a l’aire lliure.
  • L’adult acompanyant ha de ser una persona major d’edat que convisqui actualment al mateix domicili amb el menor, o es tracti d’un empleat de la llar a càrrec del menor o un tutor responsable o acollidor. Caldrà autorització.

 

Trobareu més informació al portal de Coronavirus.

Segells de reconeixement d'administració oberta