Esteu aquí: Inici Salut Notícies Salut Pública L'Ajuntament de Tarragona tanca els parcs infantils, les oficines d'atenció turística, museus i teatres per minimitzar el risc de contagi del coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona tanca els parcs infantils, les oficines d'atenció turística, museus i teatres per minimitzar el risc de contagi del coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona tanca els parcs infantils, les oficines d'atenció turística, museus i teatres per minimitzar el risc de contagi del coronavirus

L’alcalde també ha fet una crida que es vetlli perquè els nens, joves i gent gran redueixin la seva presència als espais compartits.
L'Ajuntament de Tarragona tanca els parcs infantils, les oficines d'atenció turística, museus i teatres per minimitzar el risc de contagi del coronavirus L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat més mesures preventives.
13/03/2020

Davant l’evolució de l’emergència per coronavirus, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragona ha decidit aplicar més mesures, seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya i protocols interns del consistori activats per minimitzar els efectes del coronavirus SARS-CoV-2.

Com a mesura de prevenció i protecció a la ciutadania, l’Ajuntament de Tarragona ha tancat els parcs infantils de la ciutat, així com les oficines d’atenció turística i el Museu d’Història de Tarragona

[Així mateix, s’aixecarà la suspensió en mercats setmanals a l’aire lliure (Mercadet de Torreforta i Mercadet de Bonavista) només per les parades que abasteixen de productes alimentaris frescos, en compliment d’una instrucció de la conselleria de Salut. En aquest sentit, es reorganitzaran les parades per ubicar-les més espaiades i ESPIMSA vetllarà per evitar aglomeracions.] Informació actualitzada a les 22.59 h

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha agraït a la ciutadania “la comprensió i col·laboració que està tenint. És un moment molt important per extremar totes les mesures de precaució. Intentem fer els menors desplaçaments possibles, quedem-nos a casa sempre que puguem”. L’alcalde també ha fet una crida que es vetlli perquè els nens, joves i gent gran redueixin la seva presència als espais compartits. De manera especial us demano que presteu atenció als vostres veïns i gent que, per la seva vulnerabilitat, potser necessitin del vostre ajut per cobrir les seves necessitats bàsiques quotidianes, evitant que surtin al carrer”.

Limitació de la capacitat dels autobusos municipals

Per altra banda, l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) limita des d’avui la capacitat dels autobusos per evitar contagis de la malaltia COVID-19. Aquesta mesura s’ha pres per ampliar la distància entre usuaris. En aquest sentit, la capacitat dels autobusos no superarà un terç de l’aforament total. L’aforament mitjà dels autobusos municipals és de 80 persones, per tant, un cop s’arribi a la xifra de 30 passatgers  el conductor no recollirà més persones fins que no baixin passatgers i torni a tenir la capacitat per sota de la quota esmentada.

Així mateix, els conductors tenen a l’abast dispensadors de gel desinfectant. Així mateix, des de dimarts a la tarda s’està fent una neteja exhaustiva amb productes desinfectants dels passamans dels vehicles. Una mesura que ja s’aplica des de fa quinze dies a les oficines d’atenció municipal.

AMT tanca l’oficina d’atenció a les usuàries i usuaris

Aparcaments Municipals de Tarragona, SA ha pres les següents mesures en relació amb la prevenció de la pandèmia declarada degut al COVID-19

  1. L'oficina d'Atenció a les Usuàries i Usuaris de AMT, situada al carrer Unió, romandrà tancada des del divendres 13 a les 14:30 i mentre durin les mesures de prevenció del Virus.
  2. S’han intensificat les mesures d’higiene i prevenció de riscos per part del personal de l'empresa seguint les instruccions sanitàries.
  3. S’ha iniciat els protocols per a que tot el personal que el seu lloc ho permeti pugui treballar al seu domicili.
  4. S’ajorna per un mes el termini per a les renovacions dels residents dels sectors de la Zona Regulada d’Estacionament. A més, s'està preparant un sistema de pagament i renovació telemàtic, que entrarà en vigor en 10 dies.
  5. Recomanem a la ciutadania que com a mesura preventiva eviti pagar en efectiu i opti per efectuar els pagaments a través de les app’s o de Targetes de Crèdit (tant en els parquímetres amb possibilitat de pagar amb targeta, com en els caixers automàtics dels aparcaments).
  6. Qualsevol dubte o consulta es podrà fer a través del tel: 977 239 151 o del correu electrònic aparcamentstgn@aparcamentstgn.cat i qualsevol novetat es publicarà al web de l’empresa on disposen de tota la informació.

 

Tancament dels parcs infantils i museus

Així mateix, el Museu d’Història de Tarragona està tancat des d’avui a les 15 h, fins al 27 de març. Més endavant es confirmarà la seva reobertura o bé si cal adoptar noves mesures.

Teatres Tarragona

Els usuaris dels Teatres de Tarragona que hagin adquirit entrades per als espectacles programats per als propers 15 dies, la propera setmana tindrem més informació en cas de suspensió definitiva o ajornament. I en cas de suspensió de com es farà el procediment per a retornar els diners ja sigui via online, targeta o efectiu. Així mateix, també ha tancat la Sala Trono i la Capsa de Música i els espectacles del Palau de Congressos han quedat suspesos.

Llars de jubilats

Els afectats comptabilitzats són 2.500 jubilats usuaris equipaments municipals. Cal tenir en compte que a les llars s’hi realitzen activitats programades per entitats o que els jubilats hi van lliurement, per tant la xifra és més alta.

Centres cívics

El recompte dels usuaris afectats per al tancament dels centres cívics en els propers 15 dies és de 4.465 entre activitats municipals, serveis que ofereixen entitats, activitats d’altres entitats i usuaris espontanis. Les xifres d’usuaris afectats segons centre cívic, són:

CC BONAVISTA

415

CC SANT PERE I SANT PAU

926

CC TORREFORTA

1838

CC SANT SALVADOR

640

CC LLEVANT

260

CS PART ALTA

386

Serveis d’atenció al públic

Es demana a la gent que no es desplaci físicament a les OMAC i que segueixi la recomanació general de quedar-se a casa. Així mateix, a partir de dilluns 16 de març únicament estarà oberta l'OMAC de la Rambla Nova, que atendrà exclusivament amb cita prèvia. La cita prèvia s'ha de demanar per telèfon al 977 29 62 58 o al 977 29 62 56. L’OMAC de Sant Salvador resta tancada.

La gent pot realitzar un nombre important de tràmits a través del portal https://etramits.tarragona.cat. Per a possibles dubtes o consultes, la gent pot utilitzar el correu electrònic omac@tarragona.cat i els números de telèfon abans esmentats.

Tancat al públic el Servei Municipal d’Ocupació-Tarragona impulsa

Així mateix, tots els serveis de Tarragona Impulsa que impliquen l’accés d’usuaris a les instal·lacions queden cancel·lats fins a nou avís. Tan aviat sigui possible reprendrem els serveis presencials. Mentrestant, us podrem atendre a través del telèfon 977243609 i del correu electrònic tarragonaimpulsa@tarragona.cat o el correu de referència de cada programa. Amb aquestes mesures es vol contribuir a preservar la salut de les persones usuàries del servei i del propi personal.

Activat el protocol intern per riscos epidemiològics a l’Ajuntament de Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha activat el protocol intern per riscos epidemiològics on planteja una sèrie de mesures d’àmbit intern que complementen aquelles altres mesures adoptades pel que fa a les activitats públiques. Per aquest motiu, hi ha persones que treballaran presencialment, perquè el seu lloc de treball així ho requereix, i altres que efectuaran la seva tasca en teletreball. Les persones que treballaran presencialment són de les dependències de l’OMAC, Serveis Socials, Serveu Municipal d’Ocupació, Policia Local, Brigada Municipal, conserges, entre d’altres.

Així mateix, també s’han constituït dos equips, administratius i polítics. El primer equip està format per l’alcalde Pau Ricomà, el conseller Hermán Pinedo, el conseller Jordi Fortuny, el conseller Manel Castaño i la consellera Paula Varas. L’equip administratiu estarà format pel secretari general, l’interventor general, la tresorera, el cap de servei de Personal i la cap de servei d’Ordenació Administrativa.  Aquestes persones treballaran presencialment a l’Ajuntament, mantenint les mesures de seguretat. El segon equip està format per la consellera Carla Aguilar-Cunill, el conseller Xavier Puig, la consellera Maria José López i la consellera Laura Castel. A nivell administratiu formen aquest segon equip la vicesecretària del consistori, el viceinterventor, l’oficiala major i la cap de gestió de recaptació. Tots ells treballaran telemàticament.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta